2020-03-21 180 浏览
唔知系咪对绿色嘅嘢特别有兴趣💚,个人除咗锺意牛油果🥑仲好锺意抹茶🍵应该唔少抹茶控都试过呢间😚唔食雪糕,可以试下抹茶cake😋我觉得香港好少抹茶甜品食😢 (如果有好介绍要话我知😏) •👍🏼雪糕质感真系好滑🤩好多雪糕combinations可以选择(抹茶、焙茶、乌龙茶、北海道牛乳等雪糕味➕白玉,红豆,绿茶蕨饼,脆米,黄豆粉等配料)•👎🏼餐厅内座位较少,成日都逼满人👯‍♀️👯👯‍♂️——🍵脆米白玉抹茶牛奶雪糕 -$54-🤎🤎🤎🤎🤎( 一啖既雪糕真系会系不为意嘅情况下喺口腔内滑黎滑去🤣牛乳味超重超rich! 抹茶味几重,少甘而不苦🍵雪糕偏甜所以夹埋好烟韧嘅白玉就岩岩好,仲有4粒咁多!就算雪糕摆左一阵,玄米粒依然保持到脆卜卜,玄米味好夹抹茶雪糕☺️全部加埋一齐食会有多从口感,好得意😋)•🍵焙茶雪糕筒 -$58-🤎🤎🤎🤎🤍(呢款雪糕筒好似最抵食😆一个包含白玉、红豆、绿茶蕨饼三种配料🥰,仲有埋个cone食!!不过由於我哋食得太饱,转咗做杯装; 蕨饼软冧冧,焙茶味都ok重😳,雪糕食落好滑,好少冰粒🧊)

👍🏼
雪糕质感真系好滑🤩

👎🏼
餐厅内座位较少,成日都逼满人👯‍♀️👯👯‍♂️
——
🍵脆米白玉抹茶牛奶雪糕 -$54-