2017-08-28
在英國讀書時都會食Jamie's Italian, 香港開咗咁耐都未試過所以就帶朋友黎食生日飯,兩星期前已Book好枱,因為未去過,所以並唔知道有窗邊位同sofa位。我同朋友去到餐廳,receptionist就帶咗我地入坐,位置麻麻,員工打單位格離,雖然我冇request坐邊,但有人性嘅都會留靚位俾有訂枱嘅食客啦,更何況得30%入坐率我地叫咗個Baked Mushrooms $108,竟然冇味道!唯有自己落鹽,完全好似食緊白烚磨菇,仲要收過$100😤,值喺邊?食完頭盤一陣Rib eye steak 就上了,但又唔會收返食完嘅空碟🤦🏻♀️ Rib eye steak $288 (Medium) 切開是medium-well to well done 🤷🏻♀️quality 只屬一般,唔值接近$300呢個價位🙅🏻Penne Carbonara 出哂事😵一咬,Penne未熟!入面凍!即刻搵侍應,但個個好似睇唔到你咁!可能分咗zone,見住望到我但又即避開眼神接觸,有D就成班圍埋傾計咁🤦🏻♀️可能冇乜生意太得閒。好彩侍應話可以叫廚房整過一份👍🏻當煮好我地又再挑戰,結果同第一碟完全唔同,正常好多
Rib Eye
Penne Carbonara
出哂事😵一咬,Penne未熟!入面凍!即刻搵侍應,但個個好似睇唔到你咁!可能分咗zone,見住望到我但又即避開眼神接觸,有D就成班圍埋傾計咁🤦🏻♀️可能冇乜生意太得閒。好彩侍應話可以叫廚房整過一份👍🏻當煮好我地又再挑戰,結果同第一碟完全唔同,正常好多,第一碟係硬同芯係凍,但可惜,Carbonara 汁太少,相都可以睇得出冇汁掛上意粉。
原本同朋友慶祝應該叫甜品,但放我們一條生路吧!
全單$600幾,冇一樣好食,同英國差太遠了!