餐厅: 磯野水產
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
心夜来潮今晚想食日本菜🇯🇵,呢度供应食物都好丰富,除左必备既矶烧、刺身、寿司,仲有好多出面食唔到既特色食物,品尝美酒佳肴正式开始......👏🏻🥗前菜 $30有青瓜、西芹、沙葛、红萝卜同生菜。特别一提系平时煲汤会饮到既沙葛,生吃爽脆多汁,多份滋味。右边既鳀鱼酱系混合咗沙甸鱼、多春鱼,带咸香,蘸上新鲜蔬菜够爽、够清甜,美味又有特别既一道前菜。🎏极盛合(喜)$1666(带子、鲍鱼、赤虾、白贝各两只、响螺、蟹脚、季节活鱼)眼前一亮既海鲜盛合,呢度嘅海鲜都可以自由选择煮法 ,未落肚都已经流哂口水。🥢响螺刺身选择切片做刺身,被切成好多片,爽口柔韧带鲜甜。🥢赤虾刺身赤虾大只肥美,肉质黏口又弹牙,鲜味十足😋。🥢矶煮鲍鱼 / 鲍鱼滨烧鲍鱼厚身大只,影相时仲不段跳舞,可见非常新鲜。试左两种煮法,先黎矶煮,肉质柔嫩,带点酱油甜味我几钟意。再黎系滨烧,爽口富弹性,比前者更弹牙,各有千秋。🥢活帆立贝滨烧(清酒 / 牛油)同样地试哂两种煮法,清酒令帆立贝更鲜甜,够弹牙,带酒香味。牛油黑松露上菜时香喷喷,松露令整体味道更加香浓突出,鲜甜无比。🥢盐烧喜知次原条烧既喜之次卖相好靓仔😍,肉质够多,皮与肉之间充满饱满油分
心夜来潮今晚想食日本菜🇯🇵,呢度供应食物都好丰富,除左必备既矶烧、刺身寿司,仲有好多出面食唔到既特色食物,品尝美酒佳肴正式开始......👏🏻
🥗前菜 $30
前菜

🎏极盛合(喜)$1666
(带子、鲍鱼、赤虾、白贝各两只、响螺、蟹脚、季节活鱼)
极盛合(喜)

🥢响螺刺身
选择切片做刺身,被切成好多片,爽口柔韧带鲜甜。
响螺刺身

🥢赤虾刺身
赤虾大只肥美,肉质黏口又弹牙,鲜味十足😋。
🥢矶煮鲍鱼 / 鲍鱼滨烧
矶煮鲍鱼 / 鲍鱼滨烧

🥢活帆立贝滨烧(清酒 / 牛油)
活帆立贝滨烧(清酒 / 牛油)

🥢盐烧喜知次
原条烧既喜之次卖相好靓仔😍,肉质够多,皮与肉之间充满饱满油分,烧过后仍然湿润嫩滑且鲜甜,外皮更加系邪恶又好味😋。
🥢鳕场蟹脚滨烧
上菜时蟹味超级香,店员事先帮我地剪开蟹脚,好易起肉。蟹脚肉质纤细,非常鲜甜。
盐烧喜知次

🥢铁罐酒蒸白贝 $178
大铁罐放满清酒、昆布、白贝,滚起后再系罐上加上火焰。白贝吸收清酒精华,加上食材新鲜,食落极度鲜甜!两只真系唔够喉丫😝。
铁罐酒蒸白贝

🥢吞拿鱼脑天额滨烧 $298
今晚最惊喜一道菜,脑天即吞拿鱼头顶既肉,一条吞拿鱼只得两片,非常珍贵。事前用秘制酱汁腌制,再即席用火枪烧至焦香半熟,鱼味极浓,口感软滑,入口即溶,非常满足🤤😍。
吞拿鱼脑天额滨烧

🥢盐烧牛小排 $228
和牛外层烧得焦香,油脂分布均匀,肉质嫩,牛味极浓郁。旁边系自制辣椒、芥末籽酱,更令牛小排味道提升更高峰👍🏻🎊。
盐烧牛小排

🥢和牛他他 $188
经人手不断地剁切后,令牛肉既纤维切断,不但牛味重,而且加上生鹌鹑蛋后更令牛肉香软幼滑,配以沙葛、青瓜、芝麻、葱花,令味道清新细腻,充满层次。
和牛他他

🍶文佳人 $1180
采用低温发酵、酒造传承酒槽酿制而成,无加水、无滤过,保留酒原始既香气。饮落口感浓郁、尾韵重,优质靓酒🥂。

🍰香蕉蛋糕 $38
蛋糕同cream都带淡淡香蕉味,蛋糕口感非常香绵松软。
🧀烧芝士年糕 $48
炸年糕就食得多,烧既就真系第一次,外焦香、内软淋,一咬开芝士疯狂涌出,相信会令芝士控欲罢不能。

而家每枱客人仲可以享有免费即影即有,除左留个回忆外,都影得几好睇架😝。整体店员服务有礼、细心、面带笑容,加上食物质素超哂班,有种宾至如归既感觉,令我地渡过醇酒佳肴愉快之夜🍶🍱。
2018-01-21
前菜
极盛合(喜)
响螺刺身
矶煮鲍鱼 / 鲍鱼滨烧
活帆立贝滨烧(清酒 / 牛油)
盐烧喜知次
铁罐酒蒸白贝
吞拿鱼脑天额滨烧
盐烧牛小排
和牛他他
  • 矶煮鲍鱼
  • 吞拿鱼脑天额
  • 活帆立贝滨烧(牛油)