2005-08-21 9 浏览
昨日下晝同朋友去到德福搵食,可能已經兩點幾,見翡翠拉麵難得唔駛等位,於是就走入去幫襯!同朋友order o左紅油五香牛肉拉麵、小籠包同埋蒸北京水餃,待應話北京水餃即包即蒸,所以要等三十分鐘,橫掂我地唔趕時間,照等。紅油五香牛肉拉麵其實係清湯底o既五香牛肉拉麵上面灑上辣粉同少量辣油,但都唔錯。小籠包皮簿餡靚,但order o左唔駛兩分鐘就上,個皮比我上次o係銅鑼灣食有少許韌,加上裡面o既肉汁湯唔算好熱,所以我懷疑唔係即時蒸,但都算OK。北京水餃即包即蒸,新鮮熱辣,但唔知點解六隻中只得三隻咬開後有肉汁流出,都幾好味。我地食完坐o左好耐,待應不停幫我地加茶,最後問我地要唔要加甜品,我地就加o左客碗豆黃,都幾OK!埋單$120,坐o左一個鐘有多,都好合理!

埋單$120,坐o左一個鐘有多,都好合理!