(非会员)
2011-04-28 28 浏览
因有訂坐,所以不用等,一行10人因有人要去美國一段時間,所以今晚呢餐當大家出來聚聚,通常我們朋友們一個月都出來食餐飯聚聚舊,但現在我們這班70後開始想揾一d可以hea下又可飲酒的中菜館,之前睇報導介紹這間三分俗氣.佢地有房所以試試.當晚我們好似飲酒多過食飯喎,一坐下就飲啤酒,問waiter有乜好送酒,他介紹一個雪裡紅鳳翼球,雪菜乾身,雞翼好食,正跟住我地在店中叫了一支上海咸亨酒店八年陳的花雕酒,嘩一飲不得了,好飲到唔停得,一飲5支,跟住再叫了一碟薑葱焗走地雞和年糕辣爆蝦球送酒, 新鮮雞好滑,加上葱油粒,真係好香,加上花雕,一流.年糕辣爆蝦球,蝦很爽,年糕好入味,但我頂唔順,too spicy.一辣又要飲啤酒,飲完又想食辣,再問waiter有乜好嘢,再嚟辣啦!我地口水雞好食,原來佢地個麻辣係一半用了豬油去做,我自己試過,講真係香好多. 之後唔記得食過乜了,因醉了.整體出品有heart,一定再來But anyway.母親節己訂了同亞媽來.
年糕辣爆蝦球
口水雞
三杯蚧
鳳翼球

But anyway.母親節己訂了同亞媽來.
2011-04-22
鳳翼球