2021-10-03
身為雞翼控嘅我一早已經聽過wingman,今次終於約埋朋友放工一齊去試啦。位於旺角新城都算方便,一出獵就已經有個打卡位,等位嘅時候都可以影吓相。喺門口已經比佢個招牌漢堡吸引咗,所以一直諗緊到底食雞翼放題好定係叫burger食好。舖頭入面仲有唔少打卡位,霓虹燈嘅設計好特別好懷舊。餐廳嘅座位分隔得比較開,一啲都唔迫,無論係音樂氣氛同燈光,都好適合一大班人放工之後Happy hour。淨係望住個餐牌已經令我哋糾結咗一輪,食雞翼放題好呀定係散叫好,淨係雞翼放題都可以有三個價錢揀,不過到最後我哋都係想試吓佢個burger所以決定散叫再加小食。散叫雞翼每款會有六隻,我哋分別叫咗一款乾身同一款濕身嘅雞翼,分別係巴馬臣芝士蒜蓉味同埋黑芝麻海鮮蜂蜜。巴馬臣芝士蒜香味雞翼一送到上嚟就已經聞到好重嘅芝士香,雞皮做到乾身脆口,但雞肉依然保持有肉汁,非常可口。黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼食落有淡淡的芝麻香,不過因為海鮮蜜糖都係比較甜嘅調味,所以呢一款雞翼味都偏甜,少少鹹,所以食落會比較口渴,但都非常惹味。burger做得非常出色,令人有喜出望外嘅感覺,餐廳只有兩款burger,一款那一款唔辣,所以落單嘅時候直接同侍應講
舖頭入面仲有唔少打卡位,霓虹燈嘅設計好特別好懷舊。
巴馬臣芝士蒜香味雞翼
黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼
burger做得非常出色,令人有喜出望外嘅感覺,餐廳只有兩款burger,一款那一款唔辣,所以落單嘅時候直接同侍應講要辣定唔辣就得㗎啦,burger入面嘅炸雞塊肉質鮮嫩,咬落好Juice,加埋脆炸雞皮非常有口感。
因為唔知道burger會送埋薯條,所以我哋有額外叫多咗個黑松露醬薯條,蠢咗薯條都係做得出色嘅,外脆內軟就算唔甜醬都已經好好食。
太口渴叫咗杯ice lemon tea,好大杯。
估唔到除咗雞翼之外,其他嘢食都做得好出色,下次一定要再去試吓佢個雞翼放題先得。