2022-10-29
🌶️鍾意食辣嘅人一定認識川婆婆。一行入鋪頭,已經聞到好香川味同燒烤味。我地揀左靚牛牛串套餐,包左牛小排同埋送左時令海鮮同雞煲。🥢套餐可以一次過滿足4個願望, 邊食雞煲,邊打邊爐,我地揀左麻辣火鍋+養生火鍋,食完雞煲仲可以轉燒烤盤。🐓雞煲唔算辣但秘製醬汁好濃味,件件雞都沾滿醬汁,唔夠雞仲可以添🌶️麻辣火鍋夠惹味夠辣,放題區有好多好啱食麻辣湯底嘅配料,例如:午餐肉,豆干,鴨血,寛粉。雖然好辣 但吸晒d麻辣湯真係好正🐮牛小排厚度適中,肥瘦適中,用麻辣湯淥都食到牛香味🍄另一個養生菌王雞湯 ,菌味好香濃,唔駛怕套淡,用黎濃菜同海鮮好入味🦐時令海鮮有鮑魚、海蝦、花甲同小蟶子。鮑魚質素唔錯 ,花甲有一兩隻有沙🍡放題區好多串串同配料,串串形式好過癮。特別推薦必食牛丸,係爆汁牛丸🥢食完雞煲轉燒烤盤,燒烤食物嘅種類都好多 ,羊肉串 ,肥牛金菇卷,雞翼等。醃得好入味,鐵板熱度適中,輕鬆就可以燒到靚雞翼。🥤飲品有汽水、茶同竹蓆茅根。好值得讚揚汽水係玻璃樽裝,我最愛❤️整體呢個價錢可以有咁多個體驗真係好開心,環境都好適合一班人傾偈
🐮牛小排厚度適中,肥瘦適中,用麻辣湯淥都食到牛香味