今次同同事约咗去食鸡煲事前同事已经讲话都好full booking我地book咗6点,8:30前交台。6点未到已经见到入面有好几台人西环分店分两个铺位,今次我地食楼上果个铺位入面环境唔大,三个人其实张台都唔多够,同隔离台距离都好近不过讲真,我系嚟食嘢,够用就得!最开心系一嚟就有碟茜喺度,如果唔够仲可以问佢拎,绝对适合食茜人士一嚟梗系食鸡煲,今次我地尝试咗唔辣先其实鸡量唔多,不过系任食,唔够食咪再叫啰佢嚟个煲时会比埋个钟仔你你任务系要每隔两分钟炒一次,total 炒4次第一煲 唔辣鸡好滑,而且啲汁好好味,夹埋啲配料好match,系食食下觉得都有啲漏第二煲 BB辣今次我地加咗两兜茜落去,BB辣其实唔算太辣(闻落以为好辣)但佢可以令个煲更惹味,但又唔会太辣少少辣令成件事冇咁「漏」,同事都好惊讶可以食到第二煲😂😂你食食下果阵佢会问你上唔上海鲜佢会计定时间帮你蒸定上到嚟系咁摸个壳以为系冻,食落系热辣辣,而且蒸煮时间把握得好好👍食落好滑口,唔靭海鲜都好新鲜,有海水味得嚟又唔会成口沙中间有啲粉,食哂啲海鲜同荷叶香味!好好味!喺社交平台 Like兼comment 就可以获得无限任食牛肉片再加埋其他放题
今次同同事约咗去食鸡煲
事前同事已经讲话都好full booking
我地book咗6点,8:30前交台。

6点未到已经见到入面有好几台人
西环分店分两个铺位,今次我地食楼上果个铺位

入面环境唔大,三个人其实张台都唔多够,同隔离台距离都好近
不过讲真,我系嚟食嘢,够用就得!

一嚟梗系食鸡煲,今次我地尝试咗唔辣先

其实鸡量唔多,不过系任食,唔够食咪再叫啰
佢嚟个煲时会比埋个钟仔你
你任务系要每隔两分钟炒一次,total 炒4次

第一煲 唔辣

第二煲 BB辣

今次我地加咗两兜茜落去,BB辣其实唔算太辣(闻落以为好辣)
但佢可以令个煲更惹味,但又唔会太辣
少少辣令成件事冇咁「漏」,同事都好惊讶可以食到第二煲😂😂

你食食下果阵佢会问你上唔上海鲜
佢会计定时间帮你蒸定
上到嚟系咁

海鲜都好新鲜,有海水味得嚟又唔会成口沙
中间有啲粉,食哂啲海鲜同荷叶香味!好好味!

再加埋其他放题配菜
食到8点半岩岩好