2020-06-19 154 浏览
平时小弟都会同老婆出没市区油尖旺比较多,而原本今日既我地应该已经飞左日本。疫情底下我地都改变吃喝玩乐既策略,改为多D留港消费食食玩玩。今次难得入到屯门黄金海岸享受一个美好既下午,然后到市区觅食,揾到呢间有和牛烧肉既炻石烧。首先门面同装修方面,都十分有心机同埋系年轻既感觉,门内门外既挂饰都值得大家细心欣赏。大大只「炻」字远睇都好清楚见到系一间食烧肉既餐厅。店内外餐牌都清楚知道推介乜野餐,全日板烧就会系小弟最注意到而想食既菜单,价钱都合理之中。由于思乡关系,日本和牛会系我第一飞佛而另一半就叫封门柳(虽然唔知系乜地方但好似好厉害)。个套餐入面仲会包埋小吃一碟,不过我就拣追加封门柳,事后证明我呢个决定系冇错。上菜前,职员都小心翼翼点火著炉,然后牛肉、饭、汤徐徐奉上。日本和牛都系我想像之中既味道,睇到雪花果下已经知道个油脂感会系相当丰富。惊喜既系封门柳既质感都相当唔错,肉味浓而软香。最后忍唔住SEARCH下原来佢系牛横隔膜肌肉,每只牛只有一条,所以好值得去试。下次入屯门新墟,可以再食支持饮食圈。

和牛及封门柳
和牛
2020-05-11
等候时间
1 分钟 (堂食)
和牛及封门柳
和牛