2019-11-08 67 浏览
今日同朋友去左觀塘嘅工廈區諗住買野順便揾嘢食點知比我發現到呢間野我見佢啲餐牌都幾吸引,咁我同朋友又未食lunch, 價錢又唔貴, 就入左嚟食嘢呢到嘅前菜係雞肉沙津,但因為我本身唔食沙津嘅所以就唔係到作評價啦,講下主菜先我叫咗碟奶油明太子帶子意粉意粉聞落好香,撈埋啲明太子食啲cream會帶一種微辣嘅明太子咸味,同啲cream好夾,好好食 帶子都幾大粒,煎到好香,調味都好好,會帶有小小焦香味朋友叫嘅係carbonara, 有煮過carbonara既朋友都知道佢嘅靈魂唔係d cream, 而係蛋黃汁,我試左佢小小,個意粉有咬口,加埋蛋黃汁同cream做到好幼滑,鐘意食carbonara既一定唔可以錯過甜品有豆腐同綠茶雪糕,豆腐雪糕我都係第一次食,口感幼滑豆腐味都幾香,唔錯
今日同朋友去左觀塘嘅工廈區諗住買野順便揾嘢食
點知比我發現到呢間野

我叫咗碟奶油明太子帶子意粉

帶子都幾大粒,煎到好香,調味都好好,會帶有小小焦香味

2019-10-16