2020-09-17
2038 浏览
ATMA日式牛肉碎芥末丼牛肝菌雜菇risotto是日精選cheesecakeCoffee tonic價錢💲: $55/ $55/ $34好似/ $38好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 4.2/5環境🗾: 4.3/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5因為遠左啲😂-cafe大家就去得多啦,但呢間咁隱世的,應該好多人都未去過🤪 佢都幾靚,仲要💛平日去到原來都有幾枱客架!呢間係由村屋改建,附近都係村屋,所以真係會有啲難搵。-佢地有飯食得來又唔太貴,今次我就試左日式牛肉碎芥末丼☺️ 佢份量唔大,但味道100分!珍珠米面頭鋪滿滿的牛肉碎,最面再有舊wasabi。 佢的肉碎有醃過,所以好夠味。仲要個醬勁好食,好似有啲麻醬咁,好香,溝埋wasabi小小的刺激,飯素同木魚,食唔停呀😂 -另一個係牛肝菌雜菇risotto,呢個都好好食,粒粒飯好飽滿😍 個汁好creamy,有小小牛肝菌味,令到冇咁膩,加埋唔同的雜菇,食完都幾滿足😆 嘢飲我地叫左杯coffee tonic,小去cafe的我,覺得又幾神奇,有汽,又有檸檬酸,再加埋苦的espresso,咩味都齊😛 不過飲飲下又覺得ok bor🧐-最尾叫左
日式牛肉碎芥末丼
服務🍴: 4.2/5
環境🗾: 4.3/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5因為遠左啲😂
最尾叫左件每日都唔同款的cheesecake,因為冇menu,所以名我就唔記得🙈 但我好印象深刻店員同我講呢個cheesecake係鹹的,所以我好奇之下叫左來食!🤓 佢真係好特別,有小小係burnt cheesecake個啲,但個面更加焦更加厚!最特別係有浸蝦醬海鮮的鹹香味😱‼️ 整係食個面會覺得好鹹又燶燶地咁😦 但配埋下面cheesecake的甜滑又出奇地夾!cheesecake creamy軟滑,一啖有鹹有甜,好新奇!佢有啲細舊,但買個驚喜都抵🤣 所以呢間的嘢食又得意又唔太貴,可以一去!