2021-05-26 51 浏览
難得跟閨蜜一齊慶祝生日,比我哋搵到呢間位於中環蘭桂芳嘅特色cafe~角落!呢間樓上cafe雖然地方唔大,卻充滿波希米亞風,以木色和米白色簡約裝潢,配襯著很多乾花佈置和人氣鞦韆打卡位置,啱晒大家嚟打卡影相。除了人氣打卡一流外,呢度嘅食物水準都好值得推薦。加拿大海膽煙肉意粉$158沒想到實物海膽同相片一樣巨型,用料很足,而且新鮮肥美,肉質豐厚,配埋香濃嘅煙肉意粉,非常好吃!慢煮雞胸羽衣甘藍青醬意粉$108低溫慢煮雞胸肉,肉質鮮嫩,一D都唔會鞋口。侍應姐姐細心介紹,青醬以羅勒、羽衣甘藍和松子仁打成,全部都是天然香料,絕無添加,果然有一份獨特嘅清新味道。純朱古力忌廉蛋糕$48濃郁嘅朱古力蛋糕,三層蛋糕食落好有口感,朱古力控一定要試😊士多啤梨荔枝綠茶$52味道略淡,不過炎炎夏日喝了很消暑喲!以中環蘭桂芳這地段來說,角落Cafe價錢很親民,食物環境也很好,值得再來👍#角落 #cornercafe #波希米亞風 #中環 #蘭桂坊 #生活態度 #偷得浮生半日閒 #蘭桂坊美食
除了人氣打卡一流外,呢度嘅食物水準都好值得推薦。

加拿大海膽煙肉意粉$158

慢煮雞胸羽衣甘藍青醬意粉$108

純朱古力忌廉蛋糕$48
濃郁嘅朱古力蛋糕,三層蛋糕食落好有口感,朱古力控一定要試😊

士多啤梨荔枝綠茶$52
味道略淡,不過炎炎夏日喝了很消暑喲!

2019 浏览