2022-01-15 353 浏览
屯门真系有好多隐世美食!宏鮨芯位于屯门仁爱堂街1号,餐厅出面有个公共停车场,方便揸车人士去食。我架车都系就咁泊系出面,好方便。餐厅入面嘅装修充满日本风,环境舒适。上网睇食评见到好多人都有嗌过蟹壳嚟食,我都非常有兴趣,决定叫咗个「甲罗烧」,佢系一个蟹壳装住蟹膏,蟹子同葱花,唔单止可以食到蟹膏嘅鲜甜,捞埋葱花同埋蟹子,令到成个口感好丰富,伴小多士食简直一流,真系好想佢比多几旧多士我。然后,黎咗个「日本樱花虾炒饭」,厨师落重料!佢洒左好多樱花虾喺面同伴碟。而且饭够干身之余,樱花虾好脆口,味道又唔会太浓,份量又够。如果怕就咁叫刺身唔够饱,呢个炒饭系首选!最后,食埋个「牛油果软壳蟹卷」就啱啱好,佢将牛油果切成簿片加埋啲蟹子放系面,而里面嘅软壳蟹啲炸粉唔厚。整体哩间餐厅质素都好高,两个人食,饱住走,埋单都只系三百几蚊,价钱合理,会再嚟食多次。