餐厅: 隨心
资讯:

2019-10-23 97 浏览
鲗鱼涌呢一区我真系好少会黎,如果唔系因为要面试都应该唔会踏足面试完个肚都有少少饿,听人讲鲗鱼涌海光街有好多餐厅,一于去揾食先果然海光街数数埋埋都几十间唔同类型既餐厅最后就拣左「随心」拣呢间餐厅既原因系我今日想食喇沙佢喇沙都有好几款,最后就拣左海鲜喇沙喇沙都几大碗,配料都算多~有大大只帆立贝、两只大海虾、鱼片同蟹棒等等汤底好浓郁,饮落口唔系好水个种,系会有少少颗粒质感个种~可想而知佢落几重料去煮个汤底椰香味好明显,带点香甜,但又不失喇沙应有既辣味面条煮得软硬适中,如果煮得太淋就会破坏左成碗喇沙一口面一口汤,真系绝配到不得了唔经唔觉都饮左大半碗汤底~真系有少少唔够喉~餐饮我拣左热柠檬薏水~薏米好软糯,好快就俾我食哂~

果然海光街数数埋埋都几十间唔同类型既餐厅
最后就拣左「随心」

拣呢间餐厅既原因系我今日想食喇沙
佢喇沙都有好几款,最后就拣左海鲜喇沙

椰香味好明显,带点香甜,但又不失喇沙应有既辣味
面条煮得软硬适中,如果煮得太淋就会破坏左成碗喇沙

一口面一口汤,真系绝配到不得了
唔经唔觉都饮左大半碗汤底~真系有少少唔够喉~

餐饮我拣左热柠檬薏水~薏米好软糯,好快就俾我食哂~
海鲜喇沙
2019-10-16