先黎一個大合照,笑~~~嘩嘩嘩! 好震撼呀! 周圍啲食客都好驚訝,係咁望住我地枱嘅嘢食。 你睇吓隔離枱個食客隻手指你就知佢幾驚訝啦~ 放題都係多人食先好,食到成枱食物,咁先夠氣勢(但我地冇浪費架)。【重料湯底】呢度啲野除左大大件,最深刻就係個湯底。一般去任食火鍋放題,個湯底都係簡簡單單,唔會落重料。網上睇見到人地食評啲相個湯底好正,梗係要黎試!有好多款湯底揀:一早上網就睇中左三個目標湯底,東京番茄龍蝦湯、御前芝士、椰子雞湯。御前芝士湯底有爆多芝士好吸引,有芝士粒同片狀芝士好大堆頭,但朋友睇完相就話芝士火鍋太飽太膩,所以就剔除左!最終鎖定龍蝦湯同椰子雞湯,鴛鴦湯底每位要加$18架,我哋四個人就大概要加$80,但我哋都要加!!!!龍蝦湯底,好大隻龍蝦頭喺入面,仲有幾多新鮮番茄。 唔知你知唔知,蝦呢,蝦殼蝦頭就最有蝦味,熬湯底用蝦肉係冇乜蝦味架,全靠蝦殼蝦頭先出味。你睇下個龍蝦頭,仲大過罐飲品。一個字: 巨! 個湯真係好重蝦味同時又好清甜既番茄味,四人齊齊豎起手指公大讚。椰子雞湯,睇下啲雞肉幾嫩滑。一上枱椰味香濃四溢,好香好清甜。仲要附送椰青一大個,俾我地自己加入個湯度,落足料,唔係味精湯底
先黎一個大合照,笑
~~~
大合照
)。

【重料湯底】

龍蝦湯 椰子雞湯 鴛鴦鍋
仲要附送椰青一大個,俾我地自己加入個湯度,落足料,唔係味精湯底黎架。店員仲細心提醒
: 隻長匙係俾你地"畢"啲椰肉出黎食架。
【環境】

坐椅以紫色為主,再配以日式佈置。
【飲品及醬料】

飲品就有三個大雪櫃俾你揀。
仲有無糖可樂:
亦有一籃飲品係唔凍嘅:
又有幼滑嘅綠茶粉:
但我個人鍾意呢款粒粒果肉嘅菠蘿汁:
醬料區的豉油,係刺身同埋火鍋同一種豉油:
最難得係提供雞蛋任你攞:
【配料自選區】

某啲配料可以自己揀:
仲有全港唯一"以原隻全牛後腿肉製造" "100%全牛肉"的特色牛丸:
睇下啲肉質,確係正,仲好JUICY,呢個係必試!
刺身

刺身好新鮮,擺得幾靚:
刺身拼盤
虎蝦刺身,真係好大隻,蝦肉膠質好重:
虎蝦刺身
仲好好少放題有既象拔蚌刺身,細塊但鮮甜:
象拔蚌刺身
【ORDER配料】

全部都係好新鮮既海鮮。黑色既係海參,呢款配料好少有得任食架,海參本身係冇乜味架,但含低膽固醇、高蛋白、低脂肪,常食對治病強身有益處,我的三位朋友們,中年了,要食多啲呀
紅肉主打三款,美國進口牛肉片、加拿大牛肩胛肉片、鹿兒島豚肉片。
個人最喜歡加拿大牛肩胛肉片,勁大塊,仲好嫩滑
加拿大牛肩胛肉片
鹿兒島豚肉片,爽彈~
鹿兒島豚肉片
朋友最喜歡美國進口牛肉片,話牛肉味特香,多油脂,但入去又唔覺肥喎。
美國進口牛肉片
甜品
呢款細細舊又唔漏,脆皮朱古力加雪糕,我仲有「食力」食兩舊
【服務】

我地四個人,店員話安排一張較大的四人卡位俾我地。啲野上齊晒,發覺真係唔夠位擺,店員就主動話幫我地轉張六人大枱,其實佢地要做多好多野,我地都唔好意思,真係唔該晒!!!

๑•ิ.•ั๑  二百幾蚊,咁多野食,都幾抵丫!
2017-03-20
加拿大牛肩胛肉片