2019-10-06 1175 浏览
其实好多中环人都知道,如果想食炸鸡,jollibee 可能系一个好比KFC更好的选择。虽然佢冇KFC咁多款炸鸡,但系佢一款BASIC就够杀! 我第一次试左就返唔到转头,唔单止热辣辣,而且非常大件,好香,一咬落去好多汁,肉嫩,唔辣但腌得够味。但除左炸鸡,jollibee其实仲有一样隐藏菜单食品,就系佢地个虾汁米粉!!!依样虽则话佢地个MENU系有嘅,但系好多香港人见到佢个样麻麻,古古怪怪咁,都好少人嗌过。点知有一次同事极力推介,我先勉强试下,先知道原来一直大家都走左宝!!佢嘅米粉上面系有咸咸地有少少肉碎咁嘅汁,再有几只细虾仁,最重要系附上有一角柠檬。食果阵时就唧D柠檬汁落去,连埋D汁同米粉一齐搅匀哂佢。个味道真系好特别,但又好正,未试过嘅一定要试下!比较可惜嘅就系,佢哋个米粉只系中环总店有得食,其他分店,包括中环其他分店都冇。

等候时间
15 分钟 (外卖自取)
  • 虾汁米粉