2019-05-02 558 浏览
朋友推介呢间日本餐厅,见今日喺坚尼地城附近行完街,地点又好方便,所以决定过黎一试。餐厅座位舒服,而且我好欣赏佢嘅服务,成晚都好nice,仲好落力同详细咁解释每一道菜,真系好有礼貌同殷勤!我地叫咗寿司拼盘,食落去全部都好新鲜,包括甜虾,左口鱼,三文鱼,吞拿鱼,池鱼,鲷鱼等等,饭里面仲会有wasabi喺度,味道洽到好处,每一旧都好鲜甜。唯一一旧灸烧嘅寿司就系左口鱼,入口即溶,好有满足感。烧吞拿鱼下巴真系好特别,佢好适合烧呢种煮法,烧完之后肉质嫩滑,肉同埋脂肪嘅油份比例啱啱好,有种松软溶化嘅感觉。佢配埋柚子醋嘅酱汁好夹,有画龙点精嘅效果。牛肋骨串烧得好出色,少许烧焦嘅味道加上牛肉嘅味道,有种好香口嘅感觉。最重要嘅系佢烧得一d都唔韧,好淋身,好钟意食呀!道明寺鲷鱼樱叶蒸系daily special,煮法同配料都好特别,里面嘅鲷鱼蒸得刚好熟透,配埋类似糯米饭嘅质感,可以提升咗味觉层次感。总括黎讲,今次真系大满足,好耐未试过食咁好味嘅日本野啦!

总括黎讲,今次真系大满足,好耐未试过食咁好味嘅日本野啦!