// 尖沙咀The One多野食就係人都知,今次又走左去搵野食。起地下上幾層之後發現一間裝修別樹一格嘅日式拉麵店,新穎嘅裝修以白色為主調,比人一種簡單而時尚嘅感覺,毫不猶豫就入左去試。 - Afuri 係一間以柚子為主打嘅日式拉麵店,坐低首先會一人有一粒柚子味嘅糖,之後就依枱號出去自助點餐機道點餐就可以。 - 豬骨濃湯拉麵 $108 麵條有小麥香味,湯底有濃濃嘅豬骨加上雞湯味,香而不油,配上入口即溶嘅炙燒叉燒確實為呢碗麵加上唔少分數。 - 柚子甘露沾麵 $108 招牌之一,一上台就聞到香香嘅柚子味,而表面有少少七味粉提味,令到湯底更香。配上掛汁嘅太麵,令到每一啖都食到湯嘅香濃。餸方面有角煮豚肉,每粒都肥瘦適中,入口嫩滑,而半熟蛋則有淡淡嘅醬油味,咬開流心。 - 唐揚炸雞 $68 即叫即炸,肉質鮮嫩多汁。鹹酥香脆的外皮,炸衣夠薄,點上蛋黃醬,一大享受。 - AFURI Ramen + Dumpling 尖沙咀彌敦道100號THE ONE2樓 i.t orange forest

豬骨濃湯拉麵 $108

柚子甘露沾麵 $108