2019-09-16 199 浏览
有听过介绍话大埔个间罗勒印度餐厅几好食但一直嫌远要入到大尾督个边今日咁岩系附近睇下有咩食,见到北角有分店就去试下环境都几怀旧,走印度风格盏吊灯好靓入座时都见到几多印度人食紧而且staff都系印度人,都几有信心呢到系地道印度菜可以食到比较正宗味道既咖哩由於我唔食辣,就叫左butter chicken 虽然佢meun上面煲俾辣椒,但我落单时都再confirm系咪唔辣落单哥哥话唔辣 甜甜地就叫左佢黎到我以为系蕃茄咖哩,红色个啲系蕃茄食落去咖哩系微辣,不过黎得食印度菜,预料之中好浓郁既咖哩香,香料咪好重成个咖哩酱都浓厚重味,配饭完系一流我地叫左印度米因为之前食过第二间系一个set curry chicken+basmati rice个到既咖啡饭系黄色既,我谂系用过咖哩粉炒过少少油油地,好香,令我一试难忘所以我以为basmati就系咁上到黎,其实就系一碗白饭,长身啲既白饭,完全无特别,但$40呢个真系失望但配咖哩确实系好食既,红色一旧以为系蕃茄原来系鸡调味唔错,系咖哩咁浓咁香既汁之下食都食到佢既香草味,而且几嫩几juicy最後仲叫左naan佢有好多款,我地谂左阵见到有千层罗勒谂住千层会酥皮啲酥香
有听过介绍话大埔个间罗勒印度餐厅几好食
但一直嫌远要入到大尾督个边

今日咁岩系附近睇下有咩食,见到北角有分店就去试下

环境都几怀旧,走印度风格
盏吊灯好靓

入座时都见到几多印度人食紧
而且staff都系印度人,都几有信心呢到系地道印度菜
可以食到比较正宗味道既咖哩

由於我唔食辣,就叫左butter chicken
落单哥哥话唔辣 甜甜地
就叫左佢

黎到我以为系蕃茄咖哩,红色个啲系蕃茄
食落去咖哩系微辣,不过黎得食印度菜,预料之中
好浓郁既咖哩香,香料咪好重
成个咖哩酱都浓厚重味,配饭完系一流

我地叫左印度米
个到既咖啡饭系黄色既,我谂系用过咖哩粉炒过
少少油油地,好香,令我一试难忘
所以我以为basmati就系咁
呢个真系失望

但配咖哩确实系好食既,红色一旧以为系蕃茄原来系鸡

最後仲叫左naan
佢有好多款,我地谂左阵见到有千层罗勒
谂住千层会酥皮啲酥香啲
而且罗勒会好香

黎到,佢系多左层,但无期待中千层既酥香
不过本身件naan就好香面粉同牛油味,食落系唔错
但最大问题系完全一到点罗勒味都无
本身见到佢咁多罗勒碎谂住食落会成口罗勒味超香
但令我怀疑上面个啲究昨系咪罗勒黎,点解可以少少罗勒味都无
好似食紧原味咁

总括而言 我味道俾4分纯粹系咖哩救全家