闺蜜👭约会好地方之另类港女下午茶~~~放假相约好闺蜜吃下午茶 我地两个都系奇怪嘅女仔 唔中意去酒店食靓靓high tea 反而中意食d食得爽嘅野 唔使斯文 最紧要好食 例如酸菜鱼咁~~~呢间出名食酸菜鱼水煮鱼嘅铺头 一直都系闺蜜嘅最爱 今次佢生日由佢发办 最后佢叫咗金牌水晶粉同酸菜鱼🐟~~~金牌水晶粉:条条都烟韧弹牙 望落好晶莹 辣度可以自选 我地就拣咗bb辣 bb辣食落酸度会较高 如果钟意冇咁酸就可以叫辣d 另外里面仲有好多配料 例如有 肉碎 榨菜 香葱 花生等等 超级惹味 尤其系花生🥜 真心香到不得了 为整个粉变得更为出色 完全令人食唔停口~~~酸菜鱼:佢哋有几种鱼可以拣 我哋就拣咗最平嘅个种 之前食过晒咁多种 感觉上味道分别唔大不过最贵嘅桂花鱼确实会在滑少少 酸菜鱼嘅鱼份量非常多 而且完全唔会好薄切 非常足料 里面嘅芽菜 酸菜 魔芋 亦非常美味 我哋两个人食 食唔到太多 如果大家多啲人食嘅话 可以加埋佢哋嘅其他配料 款款都系廿零三十蚊左右 好抵食~~~除咗食物质素之外 整体餐厅嘅环境都几舒服 暗暗地 但系好多彩色嘅灯光 好特别 而且服务员嘅服务态度亦都好好 仲有绿豆沙糖水送
闺蜜👭约会好地方之另类港女下午茶
~~~
除咗食物质素之外 整体餐厅嘅环境都几舒服 暗暗地 但系好多彩色嘅灯光 好特别 而且服务员嘅服务态度亦都好好 仲有绿豆沙糖水送 唯一要挑剔 真系次次黎都好多人好旺场 哈哈 大家如果想make sure唔使等 最好book定位😁
推荐度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
麻辣派对 (金百利广场) (铜锣湾)
铜锣湾记利佐治街1号金百利广场4楼R1号舖