餐厅: 小魚兒 (金馬大廈)
资讯:

2020-07-09 1259 浏览
餐厅位于闹市中嘅尖沙咀楼上舖, 附近都有几个大型嘅商场, 人流算多, 我们当日大约七点左右去到餐厅, 餐厅已经满座要排队, 大约等了十五分钟左右, 餐厅有帮客人量度体温和枱与枱之间都有块纸板相隔, 餐厅装修比较光猛, 抽风系统做得唔错, 食完之后衣服都唔会有一阵味。老坛酸菜豆花海鲈鱼因为有朋友唔食辣嘅关系, 所以我哋点咗呢一个, 鱼够大啖啖肉, 师父将鱼㓥开一半, 让我们食嘅时候较方便地将肉和骨分开, 汤底应该有用酸菜去煮过酸酸地咸咸地几开胃, 除咗酸菜和鱼之外仲有其他配料有豆腐,青瓜,芽菜,阔薯粉, 够大份抵食。孜然牛肉串, 蒜蓉烧牛脷一直觉得食呢只串烧一定要配孜然啲款香料先觉得有风味, 牛肉串烧得够香有焦香味, 加上孜然嘅味道, 够惹味。厚切牛脷串烧, 烧得啱啱好唔会韧, 有肉汁。辣子鸡为咗想满足自己想食辣嘅欲望, 见呢度嘅小菜都有辣嘅菜式, 所以点了一款辣子鸡, 鸡先经过腌制再走油, 炸到表面有少少脆身, 然后再加上大量嘅辣椒, 看似好辣, 我觉得辣嘅程度大约小至中辣左右, 食开小辣嘅朋友都可以试下挑战。红薯粉和米线我们当晚都几肚饿, 所以嗌多两个配料红薯粉和米线, 放落鱼汤度煮

老坛酸菜豆花海鲈鱼

孜然牛肉串, 蒜蓉烧牛脷

厚切牛脷串烧, 烧得啱啱好唔会韧, 有肉汁。

辣子鸡

红薯粉和米线

我们当晚都几肚饿, 所以嗌多两个配料红薯粉和米线, 放落鱼汤度煮。

• 老坛酸菜豆花海鲈鱼