2021-08-05
識我嘅朋友都知道其實我係最鍾意食鐵板燒🦋 今個月係生日月👯♀️終於到咗我可以好放任食嘢嘅月份啦~~ 琴晩我就揀咗去食鐵板燒~呢一間虎鐵位於銅鑼灣。位置喺正SOGO隔離 🥰放工行完街去食啱啱好 ~入到開舖頭環境都算闊落。睇餐牌價錢大約六百幾蚊一個人起錶 .今晚我就揀咗一個$1080/10道菜嘅套餐. ~第一道菜係蟹肉沙律~酸酸哋几開胃👯♀️可以開啟我今晚嘅食慾。然後就係海膽黑松露糖心蛋🦋平時蒸蛋就食得多 🥰糖心蒸蛋真係第一次食。真係全隻蛋係流心.好creamy. 煙燻帆立貝一嚟到嘅時候就好香菊花味. 因為師傅好細心. 首先煙燻咗啲菊花喺個小兜度所以一路食一到都會聞到好香嘅菊花味. 帶子配埋菊花瓣一齊食~好香丫🥰之後就到我嘅至愛鮑魚👯♀️要咗呢個海苔醬好好食同埋呢一隻鮑魚連個肝臟都可以食埋👯♀️ 真係食過返尋味~ 至於牛肉方面我就叫咗厚切同埋薄切各一客~ 厚切外脆內軟咬落去啲汁bi 晒出嚟☺️☺️ 薄切就蒜蓉味比較重~ 個人喜歡厚切多啲😘之後就到帶子豆腐魚湯 個湯飲落去好清甜🦋魚味好重 ~剛剛好可以中和返啱啱食完牛嘅油膩感覺 👯♀️ 雖然好飽但係我都堅持食埋個炒飯因為我又係好鍾意食炒飯👯♀️
雖然好飽但係我都堅持食埋個炒飯因為我又係好鍾意食炒飯👯♀️同埋佢呢個飯炒得好香口~最後食埋水蜜桃雪ba 就圓滿了。感覺好幸福🥰🥰🥰🥰