2018-04-23 409 浏览
今日黎长洲做野,做完野当然要食返餐好嘅,慰劳下自己啦!长洲沿住码头多数都系海鲜餐厅,两个人又食唔到咁多野,就周围行下揾下有咩其他选择啦。行行下见到一间印度餐厅,就入去试下!由于系平日,我地又早,所以餐厅唔系太多人。睇一睇个menu...有咖哩嘅set lunch 㖞,我个人对印度餐都ok嘅,所以就叫个咖哩鱼,可以配饭或者naan...咁梗系配naan啦!上菜喇!我地一人一个餐盘,有沙律,三大块naan bread,咖哩鱼。个naan bread系热辣辣架印度咖哩唔算好辣,配合唔同肉类,咖哩汁会有所不同,配鱼依个咖哩汁带微甜嘅。一路用naan bread点住咖哩食,食下食下就食左三块naan bread喇!好味其实食晒三块naan bread都几饱架,要去散一散步消化下先得!
今日黎长洲做野,做完野当然要食返餐好嘅,慰劳下自己啦!

2018-04-16
用餐时段