2021-11-22
今次已是第四次幫襯。唔知係咪轉咗老細定咩啦!明顯發現間舖頭係改變咗D嘢,我覺得係差咗既,亦都從此唔會再幫襯。改變一:網燒 (以前用鐵板燒,店員話轉咗幾日。)個火好細,打邊爐/鐵板都仲得,網燒就..... 燒雞中翼3隻,25分鐘得一隻熟,2隻食咗中間仲有少少生。雞翼有醃過,但入面可以完全無味。改變二:所有枱換晒新爐,由鐵板變網燒,火細,有排燒。你有110分鐘時間。個火細到你無時間燒到幾多嘢。改變三:加價,唔知係咪換咗爐,所以要加價。見其他食客11月頭都係$238, 我食就$248。加咗 +4.2% (人工有4%加就好囉~)改變四:由劃紙仔變為用顧客自己個手機嘟QR Code落單。問店員攞機自己落單啦! (好似元氣咁比部機我用),佢話用自己手機,呢個係大催勢,出面好多間店都係咁。個店員唔知係咪曾經有人好似我咁問過佢攞機,所以佢好大反應。轉用電話落單係為咗令顧客方便叫嘢食。我問佢公司無器材比顧客用,咁做乜轉system呢?除咗器材係顧客私人物品,網路安全性係更大問題,嘟個QR code然後開個不知名的第三方網頁。感覺同釣魚電郵比條link 你click 一樣咁危險,都唔知網站背後coding
唔知係咪轉咗老細定咩啦!
改變一:網燒 (以前用鐵板燒,店員話轉咗幾日。)
個火好細,打邊爐/鐵板都仲得,網燒就.....
燒雞中翼3隻,25分鐘得一隻熟,2隻食咗中間仲有少少生。
雞翼有醃過,但入面可以完全無味。
個火細到你無時間燒到幾多嘢。
改變三:加價,唔知係咪換咗爐,所以要加價。
改變四:由劃紙仔變為用顧客自己個手機嘟QR Code落單。
問店員攞機自己落單啦! (好似元氣咁比部機我用),
佢話用自己手機,呢個係大催勢,出面好多間店都係咁。
個店員唔知係咪曾經有人好似我咁問過佢攞機,所以佢好大反應。
感覺同釣魚電郵比條link 你click 一樣咁危險,都唔知網站背後coding會做咩。
別人唔介意係別人既事,我介意你咪比部機我用囉~ 咁簡單。
最好笑係店員講我怕私隱問題,可以手機選好食物後,比部手機佢去柜枱跟住入機。
我"O"晒嘴,唔知比咩反應佢,比部機過你手?
(我咪叫你比紙我剔囉,你又話轉咗system )
以前好好食既醬汁豚肉,可能因為轉網燒取消咗,店員話品質問題無入貨。
雪花牛切到好細件,燒起收縮,唔係好食到咩感覺。
豬腩肉未燒就好肥,燒完又好好食,包菜食好有口感。
其他肉都好一般般,無乜特別好。
牛仔骨OK,但見到切到好細件,燒起收縮,你唔會食到幾多肉,但又花時間燒喎。
海鮮扇貝燒咗成25-30分鐘都唔夠熟,味道普通。蝦OK既,綜合海鮮係唔好食。
總結,午餐燒肉任食$200唔係貴,但質素亦唔有驚喜。可以不去。