2021-11-21
🦆日日香鵝肉飯店🦆📍:九龍灣淘大商場二期地下G254號舖⏰:11:00am-10:00pm💰:人均$100-$150(不設加一)⭕️:現金、Alipay-開心精選二人套餐A- 💰228🌜招牌鵝肉(例) 🌜任選小食(兩款)🌜滷汁油菜 🌜原盅老火燉湯(兩客)🌜頂級泰國香飯(兩客) 🌜椰汁紅豆冰+$8🦆鵝肉皮薄肉嫩 唔會好肥 有肉味 食落都啖啖肉架 滷水汁唔會好鹹 如果覺得唔夠濃味既話 旁邊有滷水汁可以加😚亦都有醋可以落 最鐘意鋪起底既豆腐卜 索晒啲滷水汁好入味 鵝肉份量一啲都唔少 大約有十至十二件🤣🥢小食我地叫左豬腩肉同埋鵝腎 仲有好強款式可以揀架 有豬手、豬耳、豬大腸 豬腩肉少少肥 脂肪均勻 豬肉有咬口 啖啖肉 撈飯一流👍🏻鵝腎好爽口 容易咬開 幾鐘意呢個!🥬菜都有三種款式 菜心、芥蘭同西生菜 我地簡左西生菜 好大碟 好淋 滷水汁好入味🥣燉湯好足料 有烏雞、蟲草花 無味精 好濃味😚🥛我地叫左兩杯椰汁紅豆冰 紅豆好軟淋 撈埋椰汁飲唔會好甜 唔錯👍🏻🌟餐廳好光猛乾淨 枱與枱之間距離都好闊 坐得好舒服 講到明係鵝肉飯店 裏面嘅食物當然係圍繞着鵝 鍾意食鵝肉既可以試吓 味道唔錯 價錢唔貴 外賣更
📍:九龍灣淘大商場二期地下G254號舖
⏰:11:00am-10:00pm
💰:人均$100-$150(不設加一)
⭕️:現金、Alipay
-開心精選二人套餐A- 💰228
🌜招牌鵝肉(例) 🌜任選小食(兩款)
🌜滷汁油菜 🌜原盅老火燉湯(兩客)
🌜頂級泰國香飯(兩客) 🌜椰汁紅豆冰+$8
🥣燉湯好足料 有烏雞、蟲草花 無味精 好濃味😚
🌟餐廳好光猛乾淨 枱與枱之間距離都好闊 坐得好舒服 講到明係鵝肉飯店 裏面嘅食物當然係圍繞着鵝 鍾意食鵝肉既可以試吓 味道唔錯 價錢唔貴 外賣更加抵 CP值高!
#香港美食 #平民美食 #九龍灣 #九龍灣美食 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #日日香鵝肉飯店