餐厅: 螢雪
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
一边食一边同师傅倾偈食足两三个钟除咗食嘢都增加好多美食知识我同女朋友食两个唔同嘅餐一个系鮨 一个系萤雪由于我哋都想食埋对方d 菜式内容顺序混乱,多多包容,但全部都好食ga😋由于食物相太太太多,只能upload 12张, 没办法呢~ 鹅肝鸭胸上边有蜜桃酱鹅肝以为会好肥腻,但食落有蜜桃酱系有少少清新感觉。 几正盐釜鲍鱼白芦笋,菜之花,即日本菜心花昆布包住鲍鱼鲍鱼好香同鲜味😍芦笋同埋菜心花完全平衡了前菜的肥腻象拔蚌个啫喱系用佢个胆炖汤制成象拔蚌好爽口 加埋个啫喱 加埋一齐好鲜甜蟹肉薄荷叶加咗流心鹌鹑蛋蟹香 加鹌鹑蛋好惹味香草烧龙虾有种碳烧嘅感觉,肉身爽带甜,几好炭烧金木雕 x鱼汤x乌鱼子炭烧味好重,有烧烤感觉乌鱼子令到整道菜更鲜香牡丹虾加虾膏加虾油虾膏味非常浓郁口感带软糯, 味道一层层嘅层次 鲜甜 咸香萤光鱿鱼饭好味wo~ 仲有蒸熟咗嘅紫海胆鱼汤煮椰菜鸡卷食完几c 服赤身酱油渍寿司偏浓 酱油加埋赤身香浓嘅鱼味👍🏻 师傅知道我左手食饭买寿司嘅位置都特登向左转好细心专业海胆寿司淡雪盐好多盐好靓,但唔咸。 问咗师傅话系咸度好低的盐👍🏻 海胆好鲜甜 甜味在吞咗之后慢慢出嚟 留喺个口度,好正
一边食一边同师傅倾偈
食足两三个钟
除咗食嘢都增加好多美食知识

我同女朋友食两个唔同嘅餐
一个系鮨 一个系萤雪
由于我哋都想食埋对方d 菜式
内容顺序混乱,多多包容,但全部都好食ga😋
由于食物相太太太多,只能upload 12张, 没办法呢~

鹅肝鸭胸上边有蜜桃酱
鹅肝以为会好肥腻,但食落有蜜桃酱系有少少清新感觉。 几正

盐釜鲍鱼
白芦笋,菜之花,即日本菜心花
昆布包住鲍鱼

加埋一齐好鲜甜

蟹肉薄荷叶加咗流心鹌鹑蛋
蟹香 加鹌鹑蛋好惹味

香草烧龙虾
有种碳烧嘅感觉,肉身爽带甜,几好
炭烧金木雕 x鱼汤x乌鱼子
炭烧味好重,有烧烤感觉
乌鱼子令到整道菜更鲜香

牡丹虾加虾膏加虾油
虾膏味非常浓郁
口感带软糯, 味道一层层嘅层次
鲜甜 咸香

三合一 好平衡 好味道

北海道厚岸蚝
石板烧蚝配白酒蒜蓉汁
一道有d 中式小菜嘅风味菜式 又几好wo
中间草苏铁(蕨菜)好特别。

熟成拖罗味道好浓好爆

后段菜味道开始浓
入口炭烧味好爆 好冲激
之后系洋葱汁
再来就系鱼味
是一个平衡,也是一个美味

松叶蟹面,
蟹壳提炼酱油
加油蟹壳同白芝麻条仔嘅油,加蟹汤

尾段上一个鱼嘅蒸汤,上面系木鱼同昆布
淆左鱼汤,另外煮豆腐
再用虹吸好似做实验咁
加埋木鱼好昆布味
香甜平衡,饮落好舒服
一半炖一半蒸
食完所有野再食呢个,鱼蒸汤个感觉真系好refresh

自家制橙菠萝sorbet+香草+铜锣烧
蜜瓜
sorbet 好清香,食完所有野再食呢个,真系好refresh 个感觉鱼蒸汤

真系大满足,除咗食物仲有厨师都好友善
唔介绍同我哋呢d 为食又唔识嘢嘅客人解释啲菜式
呢间omakase 好啱享受食物同倾偈👍🏻 推荐