今日同朋友慶祝生日去左依間銅鑼灣既居酒屋,裝修風格好日式,而且價錢係銅鑼灣食日本野黎講吾算貴,但食材新鮮好高質😛蒲燒鰻魚定食($188)一見到即刻😍😍😍鰻魚好大條啊而且好多汁,口感軟滑彈牙,仲有d紫菜係面所以食落去更加香口,連埋d珍珠米一齊食好快就食哂成個飯😋Ippaiya Bento($228)本身仲苦惱緊揀咩食既時候,店員話依個便當係新出推薦我地食,所以就叫左依個😛便當有炆同煎既牛舌,各有特色,炆既好軟淋入味,吾會好韌,而煎既好香口,口感爽口鮮嫩,另外仲有鴨胸同櫻花蝦滑蛋,滑蛋入面有好多冬菇蟹柳等等既配料好正🥰刺身有吞拿魚,海膽同𩶘魚,仲有吉列炸蠔,吉列炸蠔好出色啊!!!!食落去好香脆鮮甜,好新鮮吾會有苦味😝而山薑燒豚肉份量好多,配埋大量既洋蔥食好香口😋😋最後仲有甜品有泡芙同紫薯雪糕,紫薯雪糕味道濃郁,而且甜而不膩,食完好想再食多個🙈

蒲燒鰻魚定食($188)
Ippaiya Bento($228)
2019-10-14