人大咗鐘意食單點燒肉嘅餐廳多過放題,食少少已經滿足,又唔怕太油膩食完超濟~今日朋友book咗呢間lunch,無論環境、食物定係服務都好好👍🏼A5宮崎牛咖哩蛋包飯定食 — 宮崎牛切成小塊,每一塊都充滿肉汁同鮮味,口感嫩滑。咖哩醬汁就係用咗傳統嘅日本咖哩配方製作而成,混合了薯仔同埋紅蘿蔔,風味濃郁。而蛋包飯嘅蛋皮夠滑同鬆軟,加埋咖哩一齊食,送飯一流~九州A5和牛五寶盛合 — 有五款肉,分別係牛肋肉、肩口肉、內後腿肉,外後腿肉同埋五花腩。每款都有兩塊,而且油脂分布好平均🥰 喺爐上面燒過之後仲能夠保持到肉質嘅柔軟度同埋鮮味。而我對肩口肉嘅印象最為深刻,因為佢本身唔係過份油膩,燒完仲有彈牙嘅口感,而且牛味好濃烈,非常滿足🥹定食仲有茶碗蒸、麵豉湯同埋豆腐沙律,食完重口味嘅食物,有呢啲配菜可以清清味蕾🤣最後我哋仲揀咗柚子雪芭做甜品,啖啖柚子肉,好清新🍃喺夏天食簡直透心涼🥹我同朋友對呢間餐廳嘅評價都好高😆 2個人lunch都係$400左右,如果想搵間好環境+高質素食物,呢間絕對係我嘅心水list之一🙌🏻