以回憶錄為主題命名嘅 ᴍᴇᴍᴏɪʀ 最近廣受一眾foodie朋友推介,主打西餐及亞洲菜,選址銅鑼灣登龍街的永光中心。餐廳以灰色為主調,燈光柔和感覺舒適,整體設計簡約有美感。🔸忌廉汁明太子大蝦扁意粉 $128午市套餐包咗餐湯或沙律二選一、主菜一份、餐飲一杯,價錢由$88 - $198不等,另外可以再加錢配小食或甜品,又或升級飲品,豐儉由人。是日餐湯為蕃茄湯,口感濃郁順滑,屬水準之作。大蝦爽口彈牙份量足,唔洗數用肉眼睇都望到比左好多隻🦐🦐🦐忌廉汁creamy,配上我最愛嘅明太子幾時都無得輸👏🏻🔸香煎澳洲10oz西冷扒配韓式燒肉汁 $198好大塊仲要係厚切,非常足份量點左5成熟切開可見肉質粉嫩十分誘人脂肪比例少,屬有咬口類型但唔韌的韓式燒肉汁比想像中好,似鹹多少少嘅燒汁🔸和風紫菜薯條 $38無為意原來牛扒餐都已經跟咗薯條🤣不過薯條好脆口~當add on都ok😆🔸水牛城雞翼 $68King size 雞翼!!調味剛好唔會過酸/過辣沾滿醬汁外皮仍然香脆🔹ɪᴄᴇᴅ ʟᴇᴍᴏɴ ᴛᴇᴀ🔹ɪᴄᴇᴅ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ
餐廳以灰色為主調,燈光柔和感覺舒適,整體設計簡約有美感。

🔸忌廉汁明太子大蝦扁意粉 $128
是日餐湯為蕃茄湯,口感濃郁順滑,屬水準之作。

🔸香煎澳洲10oz西冷扒配韓式燒肉汁 $198
好大塊仲要係厚切,非常足份量
點左5成熟切開可見肉質粉嫩十分誘人
脂肪比例少,屬有咬口類型但唔韌的
韓式燒肉汁比想像中好,似鹹多少少嘅燒汁

🔸和風紫菜薯條 $38
無為意原來牛扒餐都已經跟咗薯條🤣
不過薯條好脆口~當add on都ok😆

🔸水牛城雞翼 $68
King size 雞翼!!
調味剛好唔會過酸/過辣
沾滿醬汁外皮仍然香脆