🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥟🥟🥟🥟🥟🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🥢魚翅灌湯餃 $168 🆙灌湯餃湯頭散發出濃郁嘅海鮮味,湯餃皮薄餡靚,餃邊包得好細緻,口感煙韌。餃嘅餡料有蟹肉同魚翅,湯入面另有竹笙、蝦肉、冬菇、乾瑤柱,非常足料👍🏻。🥢酥皮菠蘿叉燒包 $58 🆙菠蘿叉燒包係咁多款點心入面最鍾意嘅一款,最驚喜嘅係菠蘿叉燒包入邊真係有菠蘿!叉燒包熱辣辣,外皮好酥脆,包體柔軟,入面嘅叉燒餡料加埋菠蘿都係一個幾新鮮又意外地夾嘅配搭😋。🥢卡邦尼海皇卷 $58 🆙呢款中西合璧嘅海王卷外層係一絲絲嘅脆脆,內裏混入咗濃郁嘅卡邦尼醬同海鮮,鹹鹹地幾特別,喺非常有創意嘅菜式👍🏻。🥢櫻花蝦蘿蔔糕 $90 🆗蘿蔔糕加咗櫻花蝦一齊煎令到口感外脆內軟,食落香氣濃郁,但個人覺得比較油膩🫣。🥢懷舊豬潤燒賣 $68 🆗可能喺因為豬潤嘅處理比較繁複,所以喺酒樓比較少見有豬潤燒賣。燒賣非常大粒,面頭放咗兩塊豬潤,內裡包住好大粒嘅蝦,不過豬潤少腥同唔夠彈牙🫣。🥢蛋白杏仁茶 FREE 🆗準備埋單嘅時候店員送上咗蛋白杏仁茶,因為本身自己好鍾意飲蛋白杏仁茶,所以超級有驚喜!蛋白口感滑溜,散發出濃濃嘅杏仁香氣,食完感覺非常滋潤,如果杏仁嘅味道可以更加濃郁就好🙈

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥟🥟🥟🥟🥟🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢魚翅灌湯餃 $168 🆙

🥢酥皮菠蘿叉燒包 $58 🆙

🥢卡邦尼海皇卷 $58 🆙

🥢櫻花蝦蘿蔔糕 $90 🆗

🥢懷舊豬潤燒賣 $68 🆗

🥢蛋白杏仁茶 FREE 🆗
準備埋單嘅時候店員送上咗蛋白杏仁茶,因為本身自己好鍾意飲蛋白杏仁茶,所以超級有驚喜!蛋白口感滑溜,散發出濃濃嘅杏仁香氣,食完感覺非常滋潤,如果杏仁嘅味道可以更加濃郁就好🙈。

🥢紅棗糕 FREE 🆙
食到飽晒嘅時候,店員再送上一籠紅棗糕🤣。紅棗糕咬落煙韌,甜度適中,養顏一流。

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥟🥟🥟🥟🥟🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 張公館 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街18號V Point 29樓
#bakdiu中式 #bakdiu銅鑼灣 #bakdiu灣仔區 #bakdiu點心