2021-06-06 35 浏览
早两日去铜锣湾买嘢,买完嘢就去等小巴,见到小巴站对面开咗一间「阿里山古早味」蛋糕店,太好喇,我之前去过红磡𠮶间阿里山买过两件蛋糕,觉得好正。今次当然要encore啦。买咗一件细浓郁朱古力蛋糕,加一杯百香果青柠梳打。喺我排队买蛋糕途中,见到店员推出一底芝士肉松蛋糕,好香,可惜我唔钟意食肉松,否则会买一件返屋企试下。我见到有一位男士因为刚刚出炉嘅香味,即时走入嚟买咗一件大嘅芝士肉松蛋糕,所以话香味真系好吸引人。浓郁朱古力蛋糕:好松软,而且好香朱古力味,亦有蛋香,当作下午茶简直一流。百香果青柠梳打: 系店内的新产品,百香果好正,青柠味的清新好适合炎热天气,好match

外卖自取