被评为Openrice香港十强好评餐厅之一(第三位)出名食和牛汉堡wagyu burger同埋gelato雪糕甜品(雪糕蜜糖吐司同苹果肉桂crepe)🍦Gelato雪糕提供多款口味,全部都几特别,更有猫山王同D24榴梿味▶️ 素汉堡 Veggie burger (Original size: $105)汉堡包分tasting/ original/ combo三个size🍔Original系正常size但唔跟薯条比起一般burger大,个口唔够大都唔会咬到成个😆入面除咗素汉堡扒,仲夹有生菜、蕃茄、芝士素汉堡扒用植物肉🌱口感似切碎咗嘅菇,几得意,本身冇乜味道,胜在唔咸 (通常素食食品会落更多调味,变相高钠)芝士特别在用火枪炙烧过🧀熔熔地又带烟熏香味,芝士味重但唔heavy同时有生菜同蕃茄带出清新味道🥬(虽然蕃茄喺呢度感觉冇咁夹味)汉堡包似新鲜制造,所以好蓬松,食落质感松软👍🏻面层烘到深啡色少脆口,底面搽上牛油同千岛酱令汉堡包更邪恶但好食🧈最后仲有焦糖化咗嘅洋葱丝🧅咸中带甜同爽脆口感▶️ 古代汉堡Cauldron burger (Combo: $139) 听个名唔知咩嚟🙈问一问侍应先知原来系用安
被评为Openrice香港十强好评餐厅之一(第三位)

比起一般burger大,个口唔够大都唔会咬到成个😆
素汉堡 Veggie burger

入面除咗素汉堡扒,仲夹有生菜、蕃茄、芝士

汉堡包似新鲜制造,所以好蓬松,食落质感松软👍🏻
最后仲有焦糖化咗嘅洋葱丝🧅咸中带甜同爽脆口感

听个名唔知咩嚟🙈问一问侍应先知原来系用安格斯牛整成嘅汉堡扒
安格斯牛比起和牛脂肪比例低啲🐂
同样配有生菜、蕃茄、炙烧芝士
安格斯牛汉堡扒重牛味,明显用新鲜牛肉制而非合成
比较似免治牛肉味,食落有肉汁唔干,上面更有青酱调味

汉堡包同样搽上牛油,不过今次系沙律酱而唔系千岛酱
旁边配有薯条 (可转洋葱圈)🍟幼身似麦当劳type,炸到非常香脆干爽
古代汉堡Cauldron burger

▶️ Gelato (2 scoops: $96)
有分standard同premium
拣咗standard yogurt 同standard valrhona dark chocolate口味
Yogurt个个真系同乳酪雪糕差唔多味,只系口感上creamy啲,冇咁酸 ,略嫌甜咗少少🤏🏻
黑朱古力味道香浓🍫带少少苦味,相对冇yogurt咁甜添
Gelato特别之处系比较dense同幼滑,同一般雪糕一样用牛奶、忌廉同糖整,只系比例唔同
Gelato多奶少忌廉,脂肪比例低少少,所以有人会话佢健康过一般雪糕?🍦我自己钟意佢唔会好快溶
如果佢有我钟意食嘅口味(茶类/咖啡/oreo)会更好😗
建议大家食嘅时候由外面食入去,因为入边仲冰冰地,可能会影响雪糕creamy质感
Gelato

汉堡包即叫即做,望住佢将材料放上铁板烘烤,再组装成Burger
卖相吸引,暖暖哋上枱,闻到香味流晒口水🤤
服务超好超友善🫶🏻主要讲英文,识少少广东话,面带笑容之余,仲特登叫我哋入去睇佢炙烧芝士😂

内部装饰以意大利文艺复兴做主题,顿时觉得自己唔系身处喺香港闹市🎭 十分有特色

性价比ok,original/ combo size burger已经够饱,当然有gelato雪糕作结更完美
除咗burger同雪糕,仲有好多其他主菜同饮品款式,有啲会埋包一球雪糕 (milk shake, affogato)
地理位置近Times square同利舞台,行过路过切勿错过❗️
用餐优惠
试食活动