餐厅: 築地日本料理 (金百利廣場)
资讯:

2021-08-11 130 浏览
今晚客人约我铜锣湾食饭,乜咁啱吖又系食日本菜吖 …. 哈哈 ~~ 可能系奥运闭幕后群症。话时话印象中曾经食过呢间,位于金百利广场七楼,收工过嚟好方便。提供多元化日式食物,基本上谂到都有,刺生、寿司、寿司卷、手卷等,价钱一律都不算很贵。另外亦有锅物、冷面、拉面、锅饭等等热食。照顾晒不同口味嘅朋友仔。至于我今日不算太肚饿,所以先点了份「冰梅蕃茄沙律」。沙律甜甜酸酸,开胃前菜。然后再叫了几款寿司及海胆带子卷。寿司包括:𫠒红、活立鱼、油甘鱼、北寄贝沙律 ,价钱大概$10-$16不等,不算贵。最后,推介必食板烧香蒜牛舌,铁板上热辣辣,超级香喷喷,而食落十分惹味😋。
今晚客人约我铜锣湾食饭,乜咁啱吖
又系食日本菜吖
…. 哈哈 ~~ 可能系奥运闭幕后群症。

提供多元化日式食物,基本上谂到都有,刺生、寿司寿司卷、手卷等,价钱一律都不算很贵。

冰梅蕃茄沙律

寿司 / 海瞻带子卷