2019-11-11 4151 浏览
如果喜欢食omakase 嘅朋友,今次又多个选择了,这里除了出色嘅铁板烧外,还有今次嘅选择,都系一个超值嘅套餐,贵少少还有龙虾刺身,嘅然要食当然要食得好!先来前菜卖相精致,有鲜甜多汁嘅蕃茄,爽口赤贝配埋水母片十分开心,加埋鲜甜嘅活带子粒,十分醒神!接住就系用了肉质非常滑溜右口鱼薄切上面放了鲜甜海胆,配埋个海苔酱,入口感觉超正,滑溜细味之余还有浓郁香甜嘅海胆味道!跟住就系刺身五点,伊佐木肉色白裹透红,味道清爽甜美,肉质细腻,口感新鲜𫚕鱼;𩽾𩾌鱼肝口感绵密幼细,味道不腥,如此将珍品入口感觉真好!师傅将梭子鱼连鱼皮火炙,将它的油脂带出,梭子鱼入口更香;螺肉质纤细幼嫩带咬口,㗎道爽口清甜!接住就系今晚嘅主角澳洲青龙虾刺身,师傅先手持一只新鲜澳洲青龙虾到食客面前,澳洲青龙虾真的手舞足蹈,转头师傅即时施展纯属嘅手势将龙虾生㓥,并取出龙虾肉作为刺身,刀法利落纯熟,两三下手势就将龙虾刺身切成一份整齐嘅刺身,龙虾肉肉质爽口鲜味,十分新鲜超正!配埋块岩盐版,食用时味道更新味!食完新鲜龙虾刺身后,盐烧蓝雪鱼,雪鱼烧得十分之香,入口十分嫩滑软熟,口感十足!再来就系用雪鱼干上放满了烧熟嘅A5肥美嘅和牛,再在上面

食完新鲜龙虾刺身后,盐烧蓝雪鱼
,雪鱼烧得十分之香,入口十分嫩滑软熟,口感十足!

再来就系用雪鱼干上放满了烧熟嘅A5肥美嘅和牛,再在上面撒了少少嘅香葱同芝麻,入口有双重口感,脆口嘅雪鱼干同肥美软熟嘅和牛!一啖入口十分完美!

按住就系师傅即时握制寿司有深海池鱼、秋刀鱼、北海道牡丹虾虾籽、马粪海胆、金目调、右口鱼边
、烧拖罗等七款超新鲜即时手握寿司,食材都十分新鲜!加上口感一流!最爱就系火炙拖来用上秘制酱油加埋入去啲饭内,个阵油脂同埋啲酱油一齐入口真系十分好味!

最后送上龙虾清汤,用上龙虾刺身嘅龙虾头煮成嘅龙虾汤,味道鲜甜

还有柚子雪葩作为今晚嘅结尾,将今晚嘅油腻清新一下!
亦令人觉得今晚十分完美!如果以哩个价钱可以食到如此多功夫及高质素食材,同埋师傅嘅用心制作,个人都觉得十分满足!
用餐时段