2018-05-02 558 浏览
小编呢d麻甩系女子 每逢冬天都必定会周围朝圣唔同店家既煲仔饭! 之前见到电视介绍呢间有金蚝煲仔饭食既舖头 好似好正咁 即刻忍唔住要黎朝圣!流浮山金蚝拼虾干煲仔饭($128)(9.5/10)煲仔饭材料真系超多 三只金蚝大大只好饱满 而且好鲜味多汁 果然系流浮山既名物~虾干份量亦都好多 且质素好好 咸香味渗透整个煲仔饭! 除左材料正 佢个饭底都整得不错 饭够干身 饭焦可以整个铲起 脆卜卜架! 唔知点解 觉得佢个豉油都好正 唔会太浓味 但系好香 而且唔洗落得多已经带得出个煲仔饭既香邪恶芝士鸡肉煲仔饭($68)(8/10)呢个芝士煲仔饭真系同个名一样咁邪恶呀 入面有车打同水牛芝士 份量超多 拉丝冇难度呀! 芝士既咸香同饭焦好夹 再加埋鸡肉 粟米 同洋葱粒 仲有画龙点睛既烟肉碎 加只蛋就更加香 感觉其实有d似焗饭~ 不过因为真系好多芝士 一个人食会比较滞 两个人share会好d

流浮山金蚝拼虾干煲仔饭($128)(9.5/10)
流浮山金蚝拼虾干煲仔饭

邪恶芝士鸡肉煲仔饭($68)(8/10)
邪恶芝士鸡肉煲仔饭
用餐时段