餐厅: 金華冰廳
资讯:

2023-11-06 1217 浏览
正所谓一日之计在于晨,是日特意早起同男友食早餐去,去左人气茶记-金华冰厅,食番个靓早餐先😌(其实冇食咁多野,因为我地连续去食左两个朝早😆)话说平时晏昼打后经过亲金华条队都长到乜咁…早上的金华冇左人龙,小左游客;多左人情味、街坊(仲可以唔使搭枱添)分别叫左沙嗲牛面同雪菜肉丝米、菠萝油同西多沙嗲牛面同雪菜肉丝米 系早餐,早餐必配 肠仔、蛋仲有片火腿,以38蚊连热饮既价钱,我觉得系超值。西多 早餐就已经有得叫,系有小小喜出望外(仲以为系下午茶先有)西多外边炸得金黄松脆,食落有满满嘅蛋味;配埋内里松软嘅口感;仲有淡淡的柠檬🍋香味(《—-男友话)加上满满的糖浆(完全就是细个对西多美好的印象😌)至于菠萝油,真系觉得好惊喜!食落,又系有淡淡的柠檬香味🍋软熟嘅面包内涵有淡淡的甜味;外皮脆脆而且暖暖地;中间夹著厚厚冻冻的牛油片😍我中意个口感同味道👅整体就是传统好味的茶记味道🥰%话说第一日帮衬,落单姐姐都是广东话;第二日帮衬嘅时候,落单姐姐都操流利的普通话加歪歪哋嘅广东话😅可能而家香港真系冇乜人肯做啲咁辛苦嘅工,就业机会俾晒啲冇咁纯正既香港人🧐—————————-以上食评 完全自费 没有任何资助
正所谓一日之计在于晨,
是日特意早起同男友食早餐去,
去左人气茶记-金华冰厅,
食番个靓早餐先😌

(其实冇食咁多野,因为我地连续去食左两个朝早😆)

话说平时晏昼打后经过亲金华条队都长到乜咁…

早上的金华冇左人龙,小左游客;
多左人情味、街坊(仲可以唔使搭枱添)

分别叫左沙嗲牛面同雪菜肉丝米、菠萝油同西多

沙嗲牛面同雪菜肉丝米 系早餐,
早餐必配 肠仔、蛋仲有片火腿,
以38蚊连热饮既价钱,我觉得系超值。
西多士

西多 早餐就已经有得叫,
系有小小喜出望外(仲以为系下午茶先有)

西多外边炸得金黄松脆,
食落有满满嘅蛋味;配埋内里松软嘅口感;
仲有淡淡的柠檬🍋香味(《—-男友话)
加上满满的糖浆(完全就是细个对西多美好的印象😌)
菠萝油

至于菠萝油,真系觉得好惊喜!
食落,又系有淡淡的柠檬香味🍋
软熟嘅面包内涵有淡淡的甜味;
外皮脆脆而且暖暖地;
中间夹著厚厚冻冻的牛油片😍
我中意个口感同味道👅

整体就是传统好味的茶记味道🥰

%话说第一日帮衬,落单姐姐都是广东话;
—————————-

以上食评 完全自费 没有任何资助
2023-11-01
$50 (早餐)
西多士
菠萝油