餐厅: 金城茶餐廳
资讯:

2019-12-22 866 浏览
今日同女朋友行过决定试下金城茶餐厅嘅猪排同肉饼饭。老牌茶餐厅格局,帮衬嘅都系街坊。我见到佢个menu写左猪扒称王,内饼称霸,写都咁大,应该都对自己出品好有信心啦。我就系钟意呢种串串地嘅风格。我地叫左一个肉饼饭同一个椒盐猪排饭。佢个肉饼系煎出黎个种,好香口,里面有加马蹄所以有少少爽口。第一眼望到咁大旧都有点惊讶。呢种肉饼可以话系港式汉堡扒,绝对比得上鬼佬汉堡。其实佢地都有卖肉饼包,望到隔离枱有叫,份量十足,下午茶可以一试。猪扒方面,佢唔系煎到好干身好辣个种,反而系有少少甜。好入味又唔会难咬。佢地仲有菜脯,重口味嘅朋友可以加,辣度十足。我叫左杯热奶茶,老式茶餐厅,有水凖。一个饭五十六,仲要唔跟野饮。野饮唔记得系加九蚊定八蚊。佢对自己出品有信心,收贵少少都有佢理由嘅,食完都好满意。经过大围可以试下。完
今日同女朋友行过决定试下金城茶餐厅嘅猪排同肉饼饭。
老牌茶餐厅格局,帮衬嘅都系街坊。
我地叫左一个肉饼饭同一个椒盐猪排饭。

佢地仲有菜脯,重口味嘅朋友可以加,辣度十足。

我叫左杯热奶茶,老式茶餐厅,有水凖。

题外话/补充资料: 员工有礼貌,望落大多老伙记。成间店个气氛都系好轻松。 白饭俾好多,食量细嘅朋友可以叫少饭。
2019-12-15
  • 肉饼饭,椒盐猪扒饭