2018-02-25 260 浏览
朋友之前介绍过呢间餐厅,见咁啱经过黄埔又黎试下先😛。虽然餐厅系起酒店入面,不过价钱其实唔算贵,佢个二人餐望落都几抵食。我地坐近bar 枱位置,佢d 灯光令到成个环境都好有mood~~靓劲我最钟意呢两只碟,充满艺术感~😍我发觉同男朋友食亲西餐都好钟意叫二人餐😂唔使谂又够丰富。另外散叫左个沙律,未黎之前已经好想食。✨八爪鱼三文鱼籽沙律($108): 卖相非常靓非常靓非常靓,好colorful😍八爪鱼同三文鱼籽都几多,仲有超甜橙肉。沙律菜上铺满黑白芝麻,令个汁酱多左一份芝麻香,感觉几特别。不过略嫌八爪鱼味道唔够鲜,如果三文鱼籽可以大粒d, 就可以更提升咸鲜度同卜卜脆口感。✨面包: 呢个包我几钟意,上面好多蕃茄干,闻落已经好香🤤食落几松软,又有蕃茄香味,乜都唔点已经好好食。✨蘑菇汤: 公鸡碗居然出现起西餐上面,都几破格😳不过又几衬佢个style~呢个蘑菇汤超浓郁,啖啖都系蘑菇碎👍🏻好好饮✨牛油果三文鱼籽蟹肉脆饼: 入边全部都系一丝丝既蟹肉,真系超级多🤤加埋个酱同脆饼超好味香口。不过牛油果味就唔系好觉,如果入边有牛油果粒味道可能会更加突出。另外伴碟沙律都好好味,个醋汁够多好开胃。✨烤猪肋骨条配薯

我最钟意呢两只碟,充满艺术感~😍

我发觉同男朋友食亲西餐都好钟意叫二人餐😂唔使谂又够丰富。

另外散叫左个沙律,未黎之前已经好想食。

面包

蘑菇汤

牛油果三文鱼籽蟹肉脆饼

烤猪肋骨条配薯条: 个猪肋骨真系超大旧~而且d 肉非常腍。用刀轻轻一切已经可以骨肉分离,唔同平时食果d 劲瘦劲少肉。 面层d 肉真系几好食,充满烧烤酱味,入边d 肋骨就好爽脆,好似食猪软骨咁~食左一旧已经好饱喇~

✨薯条系我最爱既粗身款式,入面劲多薯肉嫁😍
烤猪肋骨条配薯条

香浓蕃茄烩牛肉酱蚬壳粉: 未食过咁大粒既蚬壳粉,感觉好得意。呢个其实系肉酱意粉加强版😆~佢个肉酱比平时食到既更碎,蕃茄牛肉味更加浓郁,仲有芝士粉添。由于佢texture 好幼细,所以可以室爆左起个蚬壳粉入面😍😍😍,个粉烟烟韧韧好有咬口,不过好饱肚,最后都食唔晒。
香浓蕃茄烩牛肉酱蚬壳粉

呢餐真系劲饱,其实剩系叫二人餐唔加野都够食。服务唔错侍应几nice 😁有帮我地加水换碟,每人二百零蚊,就有酒店质素食物同服务都几抵食👍🏻
用餐时段
面包