2020-11-08 1677 浏览
重庆大庆一直都比人唔好嘅印象所以由细到大经过都唔会行入去直至Year 1 先至胆粗粗同fd入去兜一个圈 发现其实冇嘢😂入面嘅咖喱不嬲出名 社运后就更出名了今次嘅新德里餐厅都系最出名𠮶几间嘅其中之一/餐前首先会送两块papadamWhich系好脆好薄嘅饼 点薄荷酱同烧烤酱食烧烤五香鸡件($78)冇记错嘅好似有5件铁板上菜令到成碟嘢望落令人有食欲好多 亦都keep到鸡件嘅温度好重香料味 肉都够入味 肉质偏向似鸡胸肉𠮶种 ok嫩滑但略嫌烧得有啲干身 冇乜肉汁喺入面蒜蓉烤饼($23)蒜蓉嘅忠实fans实会狗冲呢个但唔知系咪食完Mother of Pizza𠮶个Garlic bread之后有对比觉得呢个唔太够蒜味...如果斋饼嘅本身系几香ok好食芒果乳酪/士多啤梨乳酪($32)饮落比较杰身 乳酪味同生果味都好重 但我就suffer唔到芒果味太酸😂所以最后我系饮Strawberry Lassi都系甜少少啱我多啲新德里特色烩羊肉($82)同样好重香料味 似系打咗薯蓉入去嘅咖哩(?) 所以杰少少羊肉好嫩 完全唔骚 应该系微辣only 好易入口/最后仲嗌咗个新德里杂菜呢个真系...应该系食唔惯阵味...
重庆大庆一直都比人唔好嘅印象
所以由细到大经过都唔会行入去
入面嘅咖喱不嬲出名 社运后就更出名了
今次嘅新德里餐厅都系最出名𠮶几间嘅其中之一
餐前首先会送两块papadam
Which系好脆好薄嘅饼 点薄荷酱同烧烤酱食

烧烤五香鸡件($78)
冇记错嘅好似有5件
好重香料味 肉都够入味 肉质偏向似鸡胸肉𠮶种 ok嫩滑
但略嫌烧得有啲干身 冇乜肉汁喺入面

蒜蓉烤饼($23)
蒜蓉嘅忠实fans实会狗冲呢个
觉得呢个唔太够蒜味...
如果斋饼嘅本身系几香ok好食

芒果乳酪/士多啤梨乳酪($32)
饮落比较杰身 乳酪味同生果味都好重
但我就suffer唔到芒果味太酸😂
所以最后我系饮Strawberry Lassi
都系甜少少啱我多啲

新德里特色烩羊肉($82)
同样好重香料味 似系打咗薯蓉入去嘅咖哩(?) 所以杰少少
羊肉好嫩 完全唔骚
应该系微辣only 好易入口
最后仲嗌咗个新德里杂菜
呢个真系...应该系食唔惯阵味...同fd每人净系撩咗两啖...
整体感觉环境算几干净企理 食物算中等6.98/10 服务几好 啲店员都好nice!