2021-01-08 3175 浏览
海洋公园万豪酒店入面嘅餐厅绝对系我做咗十万次餐厅research 都唔会考虑嘅因为通常都系拣啲就脚嘅or附近有嘢玩先去既然系千年难得一遇男朋友主动提出话带我去😃咁我当然唔reject了𝗦𝗲𝘁 𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵($𝟮𝟵𝟴)🤍餐包(可无限refill)🤍新奥尔良蟹饼外皮香脆 入面系一丝丝嘅蟹肉捞咗少少蔬菜食落一啲都唔干 好够味同沙律菜同隔离个类似薄荷酱都几夹🤍烟熏薄切牛肉微微嘅烟熏味已经令牛肉好够味就咁食会有啲咸 可以配芥末同酸瓜一齐食我有几啖系塞落面包到 啱啱好😂🤍西班牙黑毛猪架大概八九成熟嘅猪 嫩到有种慢煮嘅感觉肉质劲冧 肉味都浓 中间有夹杂少少脂肪提升脂香感Side嘅芦笋同蜂蜜苹果都好食🤍澳洲草饲西冷比起猪架 呢个比较逊色都唔错嘅 但真系冇乜特别 反而侧边啲炸薯角 西兰花同薯蓉都劲好食 🤍炒蘑菇(+38)🤍是日精选甜品应该系Toffee Puff 上面有啲朱古力 红苺蓝苺做装饰Cream打到幼滑 好香浓嘅拖肥糖味Puff上面再淋多层糖浆 但整体又唔会好甜系个几高质嘅甜品嚟😄🤍Lychee Cooler🤍Cookies&Cream Milkshake两杯嘢饮系另嗌的唔记得几钱ahaha 两杯
海洋公园万豪酒店入面嘅餐厅
绝对系我做咗十万次餐厅research 都唔会考虑嘅
因为通常都系拣啲就脚嘅or附近有嘢玩先去

𝗦𝗲𝘁 𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵($𝟮𝟵𝟴)

🤍餐包(可无限refill)

🤍新奥尔良蟹饼

🤍澳洲草饲西冷
比起猪架 呢个比较逊色
都唔错嘅 但真系冇乜特别
反而侧边啲炸薯角 西兰花同薯蓉都劲好食

🤍炒蘑菇(+38)

🤍是日精选甜品

唔记得几钱ahaha 两杯都正路嘢几好饮
整体8.59/10 嘢食全部偏重味
值得一赞系啲main嘅碟系暖的
环境十分好 空间感十足 坐得好舒服
服务都唔错 我问咗一次我杯水到未 之后serve我哋个waiter好似劲惊咁😂
之后同我预告话啲嘢饮马上到 仲会主动问洗唔洗refill面包😂
重开乐园之后 如果揸年飞唔赶住挽嘅话
晏就嚟食个lunch chill下都系唔错嘅选择