2022-09-12
上次本來約左同朋友去食呢間酸菜魚,點知撞正打風冇得食😮💨呢日終於可以順利食倒bookmark左一排既酸菜魚啦🥺不過呢日本身吾係太餓,冇機會試佢既干鍋🤥下次要用埋佢新推出既會員系統入面既優惠,去旺角旗艦店試番,環境又靚啲🥲.👁🗨 酸菜魚(7.5/10)💲268.➰本身吾係太食得辣,所以辣度方面就揀左小小辣,對我離講呢個辣度岩岩好,微辣又吾會食到辛苦☺️如果再辣多一度,我諗我就吾係太食倒🫣酸味亦都適中,吾會話太酸或者完全吾酸🥲魚既份量都好多,雖然每一舊魚肉都係帶魚皮,但係平時吾食魚既我都接受倒😇魚肉啖啖肉夠滑,一啲魚骨都冇🤡入面仲有蒿荀,芽菜,酸菜,金菇,菊花瓣,菇同埋寬粉等等,好足料,特別係個寬粉,夠哂寬,仲好有咬口煙煙韌韌,吸哂啲湯底既精華🤤佢既西酸菜魚真係會想encore 多次呀😂.👁🗨炸饅頭(7.5/10)💲58.➰呢個炸饅頭可以話係店入面第二樣主打既野食😂差吾多每一枱都有叫😇炸饅頭放左係一架會噴煙既船上面,成架船送上枱,真係好岩打卡,好有效果😂除左睇得之外,炸饅頭都一樣得,饅頭熱辣辣,外層微脆入面鬆軟,沾埋煉奶一齊食,絕對一流,呢個配搭永遠吾會差🤡.👁🗨 黑糖脆炸糍粑(7/
👁🗨 酸菜魚(7.5/10)💲268
👁🗨炸饅頭(7.5/10)💲58
👁🗨 黑糖脆炸糍粑(7/10) 💲58
➰本身想叫黑松露煙燻溏心蛋,點知冇哂☹️所以就叫左呢個做甜品,一碟有6舊,糍粑外皮微脆入面軟糯,暖暖地🤓不過基本上個糍粑係冇咩味既,要靠面頭果啲黑糖去調味,由於佢既黑糖漿份量比較少,所以食食下都有啲㝰🥺
🔛 整體評分(7.5/10)