2015-01-29 523 浏览
大家好,小女子首次执笔写食评,请大家多多支持!系度我先以一个大微笑表示我对甜牙牙的满意程度。琴晚系尖沙嘴上完调酒堂,试完唔同既vodka,可能因为酒精效应觉得冻冻地,谂住食返D热既甜品平衡下就最好,咁就心血来潮去甜牙牙试试佢名气最大的waffle!我揭开本menu,谂都唔使谂就拣左最合眼缘的香蕉waffle配tiramisu。来到的时候,waffle的卖相出符意料的同menu九成相似,感觉比厚福街朋友既出品黎得似模似样!我先试佢用来点缀的香蕉,虽然只得小小的几块,但味道清甜,熟度适中,超出左香蕉用来伴碟的作用,提升为平衡waffle,雪糕同tiramisu味道之间的桥梁。另外吸引眼球既系舖成金字塔样子的waffle小塔,目测应该是用一长方waffle切割成各不同大小既三角形堆砌而成,在本港同级的甜品店来说,卖相算得系好唔错。男朋友带女朋友黎食甜品,应该系一个唔会比佢打的优良选择。讲返重点-食物的质素,waffle皮脆内容烟韧,口感实为不错。我点既系原味,味道偏淡,但奶味突出,配上vanilla味既雪糕食,味道就岩岩好,唔会过甜,岩晒我黎D要保持体态优美,又禁不起甜品诱惑既女子。再讲讲t

大家好,小女子首次执笔写食评,请大家多多支持!

系度我先以一个大微笑表示我对甜牙牙的满意程度。

再讲讲tiramisu,size大概手板大小,样子踏实无花巧,味道正常入得口,但古怪的呈现冰丝既效果,大概系系冰柜罗出黎时未全面解冻就上碟。不过,这不碍事,最重要既系,所有配料捞乱来食,不论味道,还系口感都能互相配搭,才是优胜之处。

2015-01-28
用餐时段