The Market

2021-05-30 6453 浏览
一直都知The market 嘅buffet 好多人推介好几年前试过订枱订,订紧两个月后档期,太夸张,因而放弃。今次提早三个星期前订,仲有位,可能现时疫情都影响咗人流。整体来讲,我同朋友们一致好评呢间餐厅嘅食物质素同服务。接触过既员工/厨师都非常有礼同细心。👍🏻👍🏻👍🏻食物方面,大部分都唔错,特别推介以下几款:1)中式炖汤-椰子雪耳煲鸡奶白色、唔油腻、好好饮。见好多人都有拎,什至隔离枱对情侣一入座就拎炖汤饮,睇黎个炖汤吸引唔少回头客。2)法国生蚝蚝section安排左三个厨师开蚝。每次拎都系三款有不同嘅蚝一碟,三只蚝都好新鲜,亦各有特式👍🏻3)玫瑰烟鸭胸我本身唔钟意食鸭,但呢个玫瑰烟鸭胸超好食,好入味又唔韧,有惊喜👍🏻4)甜品tart好欣赏佢哋出嘅tiny tart, 超细件,客人可以试多几款唔同嘅甜品,又减少浪费(好多时一件正常size tart 都太饱,食一啖就唔食)。5)榴连雪糕酒店自家制雪糕,啖啖浓浓嘅榴连味,超多料。榴连fans必叫。6)Godiva Soft ice cream好surprise 有Godiva 雪糕!平时买一枝都要五十几蚊!睇得出餐厅为了食物质素保持高水平
一直都知The market 嘅buffet 好多人推介
好几年前试过订枱订,订紧两个月后档期,太夸张,因而放弃。
今次提早三个星期前订,仲有位,可能现时疫情都影响咗人流。

整体来讲,我同朋友们一致好评呢间餐厅嘅食物质素同服务。
接触过既员工/厨师都非常有礼同细心。👍🏻👍🏻👍🏻
食物方面,大部分都唔错,特别推介以下几款:
1)中式炖汤-椰子雪耳煲鸡
奶白色、唔油腻、好好饮。
2)法国生蚝
蚝section安排左三个厨师开蚝。
3)玫瑰烟鸭胸
4)甜品tart
5)榴连雪糕
6)Godiva Soft ice cream

睇得出餐厅为了食物质素保持高水平,完全不计成本,都要供应高质既食材(如法国生蚝、苏格兰三文鱼、Godiva...)👍🏻

一定会再黎食~

• 猫山王榴梿雪糕