2019-07-25 3880 浏览
早左收工,六点半就黎到,见到餐厅环境几大,亦都完全无人。我谂到七点几先慢慢开始有人。食物质素唔错既,服务就正常,都系普通落下单斟下水。第一个黎系小食拼盘。个人最喜欢个芝士多士,有少少blue cheese既感觉。炸四季豆同炸马介休就麻麻。整体都算几好,炸粉唔会过厚,多人share都不失为一个好选择!第二味上左个菜。反而几钟意,唔会太油,感觉健康之余又有马介休香。烤乳猪要左四分一只,我地五个人都够哂食。个猪做得好好!皮脆,入面又连住层油脂,加上肉厚,唔会好似有时外面餐厅整到得层皮咁。佢配埋个肥仔炒饭。食得出系茄底,有啲腊肠令到个饭有油脂香,提子干份量都好多。反而个鸡就不过不失,唔知系咪叫左少辣既关系,味道好似偏淡。个牛就有失望了,仲见佢系推介既dish。主要系叫左medium rare,黎到有十成熟,令到旧肉无咁好。甜品相对上面两个肉出色好多。呢个系焗酥皮香蕉姜卷!好正!会为呢碟而回头!酥皮松脆,包住热熔同好甜既香蕉,而隐约系有姜既香气,而亦无姜既辣。雪糕系浓郁既,食得出唔系cheap cheap一盒咬落有冰果啲雪糕。拼盘就主要系靓,岩哂打卡。都唔exactly知哂所有甜品系咩。雪糕应该
早左收工,六点半就黎到,见到餐厅环境几大,亦都完全无人。
我谂到七点几先慢慢开始有人。

食物质素唔错既,服务就正常,都系普通落下单斟下水。

第一个黎系小食拼盘。
个人最喜欢个芝士多士,有少少blue cheese既感觉。
炸四季豆同炸马介休就麻麻。
葡式小食拼盘

第二味上左个菜。
反而几钟意,唔会太油,感觉健康之余又有马介休香。
马介休炒椰菜

烤乳猪要左四分一只,我地五个人都够哂食。
佢配埋个肥仔炒饭。
食得出系茄底,有啲腊肠令到个饭有油脂香,提子干份量都好多。
葡式烤乳猪

反而个鸡就不过不失,唔知系咪叫左少辣既关系,味道好似偏淡。
霹雳非洲烧春鸡

个牛就有失望了,仲见佢系推介既dish。
葡式安格斯牛扒

葡式安格斯牛扒

甜品相对上面两个肉出色好多。
呢个系焗酥皮香蕉姜卷!
好正!会为呢碟而回头!
厨房专业推介

拼盘就主要系靓,岩哂打卡。
都唔exactly知哂所有甜品系咩。
雪糕应该系冧酒,我麻麻地酒味,不过见朋友们好钟意。
右边系好淡柠檬味既mousse蛋糕,中间下面系海棉蛋糕。
反而左边既最惊喜,系好似椰子味同芝士味混合既mousse,上面有啲椰子干片,口感几好。加上系朱古力曲奇既特硬底,敲中我既喜好!
是日甜品拼盘

总括而言,适合朋友小聚。
枱系宽松,都无人行黎行去赶你走。
食物都ok,份量足够所以易分享!
fyr,见佢都有做set,虽然我地系拣左散叫。

2019-07-24
用餐优惠