2019-11-11 2380 浏览
尖沙咀呢间餐厅有块大玻璃,成日系天桥望落去都以为系花店,因为成间餐厅都好多花,有次见到原来系餐厅,即刻心思思想去试下!入到餐厅见到非常多既郁金香花做摆设,好有入左花园既感觉,非常浪漫既感觉,气氛一流!坐下无耐就会上面包,暖笠笠既面包食完非常暖胃,有少少苺粒系入面,不错Caesar Salad $118凯撒沙律用新鲜既罗曼生菜,上面有脆卜卜烟肉粒同面包粒,仲有几条油甘鱼,食落非常香既鱼味,令到沙律不止有凯撒味,十分有特色Deep Fried Crab Cake $138厚厚既金黄炸蟹肉饼上面有蜂蜜芥末酱,配菜有烤过既芦荀及蕃茄,摆盘非常精致,切开蟹肉饼见到满满既蟹肉,完全无偷工减料,外面炸皮唔厚而且金黄脆卜卜,食落蟹味非常鲜甜,再配少少蜜糖芥末酱更惹味!Australian Black Angus Rib Eye Steak (10oz) $398 摆盘非常精美,厚厚既肉眼扒放系火箭菜上面,见到肉汁慢慢渗出嚟,非常吸引,流晒口水有海盐、芥末酱和牛扒汁任君选择,个人比较喜欢用海盐,带出牛扒既香味,更上一层流牛扒肉质鲜嫩,嫩到好易咬开完全唔韧,牛味非常浓郁,份量十足,不得了Assorted

Caesar Salad $118

Deep Fried Crab Cake $138

Assorted Seafood Pizza $278
千岛酱海鲜薄饼,劲多配料:虾、鱿鱼、蚌、圣女茄、橄榄&芝士, 十分丰富,仲可以叫店员比 芝士粉,更添芝味~

薄饼用非常薄既饼底,烤得非常脆卜卜,脆到好似饼干咁,配上丰富既海鲜料同千岛酱,食完唔会好济,不错!

Chocolate Fondant with Daily Ice-cream $88
朱古力心太软新鲜出炉,外皮够脆可惜不够流心,朱古力味浓郁,配上软绵绵云呢拿雪糕,冰火交杂,不错!
  • Omaha prime grade beef rib eye steak (10oz)
  • Deep Fried Crab Cake