海鮮牛肉  $239今日同朋友喺旺角彌敦道行完街,因為天有啲凍,所以決定去打邊爐。今次就試咗呢間日式火鍋放題叫菜菜鍋。同其他火鍋放題一樣,有唔同嘅湯底畀你揀,今次揀咗壽喜燒湯底同埋海帶湯。肉類呢就嗌咗特上牛肉海鮮鍋。海鮮包括廣島蠔同埋海蝦,熟食有咖哩飯,紅豆湯,炸餃子等等。嘢食除左普通嘅丸同菜之外,仲有一啲用牛肉同埋雞肉打成嘅滑, 肥妹仔我就試咗個雞肉雞軟骨滑。 味道不錯,個雞滑入面有好脆口嘅雞軟骨,食落去有驚喜。肥妹仔我覺得個咖哩牛肉係最好味,啲牛肉炆得好軟淋,至於炸餃子因為refill得好快, 所以都係熱辣辣。今次啲牛肉係特上牛肉,所以比較少肥膏,食落去好爽口。飲品方面有咖啡機,梳打水同埋幾健康嘅雜果水,當然唔少得雪糕機 。總括嚟講呢間日式火鍋比起出面嘅日式火鍋放題都比較高嘅水準,值得一試。

海鮮牛肉  $239

今次啲牛肉係特上牛肉,所以比較少肥膏,食落去好爽口。

2019-01-04