2020-09-25 4207 浏览
好耐无食过韩国菜啦!今日lunch轮到我掉转捉左个同事陪我去观塘试呢间人气小火焰韩式餐厅🔥等左大约10分钟就有位啦~望住个餐牌非常十五十六,劲多野想食,眼阔肚窄🙈其实佢啲午餐好抵食,唔驶加一仲可以好平价钱追加唔同款既小食👍👍不过我同同事最后叫左个main menu上面既炸紫菜卷,蟹黄炒淮山面,同埋芒果窝夫😂炸紫菜卷岩岩炸起热辣辣,里面系粉丝,外面脆里面有赵口,口感几特别👍 不过我比较贪心🤣 如果可以加埋爽口既野系里面,例如韩式前菜有既白萝卜/黄瓜/芽菜/泡菜咁口感就会更丰富啦👏🏻平时既淮山面通常都系汤煮,今次见到炒所以忍唔住试下😁不过实物同幅图有D唔似😂 实物比图片多汁,而且D汁几重奶味几creamy,感觉比较西式~面头既蟹籽同蟹肉俾得非常唔吝啬👍👏🏻 蟹肉有鲜味兼啖啖肉,加埋红椒同瓜既爽脆,菇类既鲜味,同埋煮得岩岩好唔会太淋既淮山面,感觉几新鲜几特别~窝夫一黎到就觉得个样好吸引!😍材料非常多,有香浓既芒果雪糕,甜度十分高既芒果,脆脆既窝夫,配埋幼滑既cream同比较硬身既芝士粒,每啖都十分正🤤下次再食呢间一定要早D黎排队攞位😝
等左大约10分钟就有位啦~
望住个餐牌非常十五十六,劲多野想食,眼阔肚窄🙈
午餐餐牌

午餐或下午茶追加餐牌

炸紫菜卷
蟹黄炒淮山面
平时既淮山面通常都系汤煮,今次见到炒所以忍唔住试下😁
面头既蟹籽同蟹肉俾得非常唔吝啬👍👏🏻

窝夫一黎到就觉得个样好吸引!😍