餐厅: 彩福皇宴 (京瑞廣場1期)
资讯:

2018-09-26 258 浏览
好友喺沙田石门返工,星期六上午仲要返工,所以就好友放工直接喺𠮶头饮茶。我比较早到,咁就先上酒楼攞左飞先,不过都唔需要等好耐就已经可以入坐。我地见到其中有张点心纸写住荣誉金奖点心,我地就选左两个得奖点心。黄金流沙包,不愧为得奖点心,真心值得推介。入面流沙馅好滑好CREAMY,甜度适中。芝心海皇千丝春卷 用上一条条如发丝嘅面条丝包成,入口非常香脆。煎芋头糕足料,芋头味香浓,质感挺实,唔会靠沟粉,煎得都好香口。鸡扎我无食,不过斋睇𠮶卖相都唔差。鲮鱼肉煎酿虎皮椒煎得够热够香,尤其系鲮鱼肉果一边,泛起金黄色而有点脆口,入口热腾腾,鲮鱼肉弹牙有鲮鱼香,虎皮椒爽口,吃起来唔会太辣。椒盐龙须炸得好脆,又唔会觉得油腻,食唔停口。虾饺皇嘅皮做到薄身,中间嘅虾肉鲜美爽弹好新鲜。四个人,埋单都只系三百头,人均消费一旧水都唔洗,位置都颇松动,坐得都舒服,真系周末有口福。

旋风黄金流沙包

芝心海皇千丝春卷

煎芋头糕

海螺片鸡扎
鸡扎我无食,不过斋睇𠮶卖相都唔差。

鲮鱼肉煎酿虎皮椒

真味椒盐龙须
椒盐龙须炸得好脆,又唔会觉得油腻,食唔停口。

虾饺皇
虾饺皇嘅皮做到薄身,中间嘅虾肉鲜美爽弹好新鲜。

2018-09-22