2015-06-16 406 浏览
同朋友想揾个低消费又就脚又啱口味的餐厅。依家出街食饭$50—$60走唔甩🙈旺角又四通八达👍日本野又系我俩至爱😍所以就拣左呢间。某星期五的晚上,七点半后先去到,无须等位👏 睇左menu有dinner set同二人餐,决定各自叫一份set,有两个小食可以share😜 天气甘热叫个冷乌冬就最啱,虽然话食甘多冻淀粉质会易肥啲(好似系),但真系欲罢不能啊😂🍣🍣🍣🍣🍣 我就叫左menu上最贵既沙律乌冬来降降温有好多配菜: 海带、粟米、蕃茄、三文鱼淋上柚子醋,酸酸冷冷的 好开胃好味又饱肚哈哈!呢一个dish好容易就可以系屋企整到😇 我要去试下呢💪我个餐有埋八爪鱼丸,味道都唔错架。朋友的,滑蛋配乌冬第一次见 仲要似足茶楼啲xx羹甘👽 感觉好一般餐配的蟹钳,平平餐饮望落去样样都好伏,样样都应该系糖水开水问过原来连加钱转普通柠茶奶茶咖啡都冇所以最safe就系热柑桔,朋友拣左荔枝(人工甜味)overall: 系价钱上location上都唔会expect甘多,乌冬又的确几好食回头率:高,再战冷乌冬🙋
同朋友想揾个低消费又就脚又啱口味的餐厅。
某星期五的晚上,七点半后先去到,无须等位👏
三文鱼黑鱼子乌冬沙律 $66
我就叫左menu上最贵既沙律乌冬来降降温
有好多配菜: 海带、粟米、蕃茄、三文鱼
柚子沙律醋
淋上柚子醋,酸酸冷冷的 好开胃好味又饱肚
八爪鱼丸串
我个餐有埋八爪鱼丸,味道都唔错架。
滑蛋三文鱼松黑鱼子汤乌冬
炸蟹钳
餐配的蟹钳,平平
柑桔青柠(前) 荔枝水漾(后)
餐饮望落去样样都好伏,样样都应该系糖水开水
问过原来连加钱转普通柠茶奶茶咖啡都冇
所以最safe就系热柑桔,朋友拣左荔枝(人工甜味)

回头率:高,再战冷乌冬🙋
三文鱼黑鱼子乌冬沙律 $66
八爪鱼丸串