餐厅: 柏景餐廳
资讯:

昨日下午去左柏景食午餐buffet 第一次去试下呢间buffet 去到见到有好多长者同师奶去食,也有很多内地人食,柏景的菜式我觉得较大众化,系啱d年龄大少少既人食,好唔好食就见人见智, 柏景菜式较中式化多,有海鲜,寿司,呢两款最差,海鲜的蚌同蚬肉食落有沙的,有蟹,但不觉有鲜甜味,呢间酒店的海鲜是不好吃,其他酒店好好多, 至于日式的寿司个师傅卷到成pat野咁,卖相差,有好多款寿司,但寿司上面个块刺身完全同下面既饭分离,我去夹都夹唔起 =.= 系只得三文鱼刺身系好好食, 其他刺身好一般,可以唔食, 有热食很多,像超过十款,都系中式多,有点心,有粥,粥很好吃,好锦,唔驶落调味味道已好好吃,我见好多人都有叫粥食, 又有面食,有喇沙汤味,味道还可以啦,又有烧烤类,烧鱼头最好食, 记得南瓜忌廉汤好好饮,甜品紫艼椰汁西米露好味, 面包布甸都ok,有个窝夫,但一点牛油蛋味都无乜,又唔脆,唔好食的,个度可以自己冲野饮,但只限咖啡,奶茶,柠茶,有咖啡机,按制出的咖啡都ok既, 有好多款甜品,自助餐里系最好的,大部分味道好,朱古力的蛋糕同合桃批好好食! 我用左优惠卷同信用卡,201一位,我觉得呢间菜
昨日下午去左柏景食午餐buffet 第一次去试下呢间buffet 去到见到有好多长者同师奶去食,也有很多内地人食,柏景的菜式我觉得较大众化,系啱d年龄大少少既人食,好唔好食就见人见智, 柏景菜式较中式化多,有海鲜,寿司,呢两款最差,海鲜的蚌同蚬肉食落有沙的,有蟹,但不觉有鲜甜味,呢间酒店的海鲜是不好吃,其他酒店好好多, 至于日式的寿司个师傅卷到成pat野咁,卖相差,有好多款寿司,但寿司上面个块刺身完全同下面既饭分离,我去夹都夹唔起 =.= 系只得三文鱼刺身系好好食, 其他刺身好一般,可以唔食, 有热食很多,像超过十款,都系中式多,有点心,有粥,粥很好吃,好锦,唔驶落调味味道已好好吃,我见好多人都有叫粥食, 又有面食,有喇沙汤味,味道还可以啦,又有烧烤类,烧鱼头最好食, 记得南瓜忌廉汤好好饮,甜品紫艼椰汁西米露好味, 面包布甸都ok,有个窝夫,但一点牛油蛋味都无乜,又唔脆,唔好食的,个度可以自己冲野饮,但只限咖啡,奶茶,柠茶,有咖啡机,按制出的咖啡都ok既, 有好多款甜品自助餐里系最好的,大部分味道好,朱古力的蛋糕同合桃批好好食!
我用左优惠卷同信用卡,201一位,我觉得呢间菜式是较普通,但都有特别有几种好食,印度炸什菜同鸭胸好好食,天妇罗都唔差, 食左好多野,其实我都系想食下呢间d甜品先食下lunch buffet,甜品不会令人失望,海鲜同寿司类就差极, 但呢度有movenpick雪糕食,唔系间间酒店会供应呢款雪糕,movenpick雪糕真系好好食,一个人二百几蚊食左咁多野都算系咁啰!
海鲜,五种类火腿,几款沙律
烧烤类有鸡翼,肠,三文鱼,鱼头,pizza,汤
面,点心,粥
热食类
寿司,天妇罗,印度式食物
日式冷面,面包布甸,窝夫,西米露
甜品
雪糕